Megvan a stratégia a kompakt paksi játék ellen

Szombaton 16 órától Pakson folytatódik az alapszakasz a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára.

A férfi kosárlabda-válogatott világbajnoki selejtezői miatt szünet volt a férfi kosárlabda NBI A-csoportban. A rövid pauza alatt is gőzerővel folyt a munka, hiszen rendkívül fontos öt meccs vár még Forray Gábor tanítványaira az alapszakaszban.

-A Honvéd elleni meccs után kaptak pár nap pihenőt a játékosok, utána pedig belevetettük magunkat a munkába – avatott be minket Forray Gábor vezetőedző. – Némileg foghíjasan tudtunk készülni, de egyben ez megtisztelő is volt számunkra, hiszen a korosztályos és felnőtt válogatottakba hét játékost adtunk. Az U19-ben Kőházi Bence és Tóth Patrik, míg az U20-ban Tóth Balázs, Tóth Barna és Ivkovic Milán készültek. A felnőtteknél Kiss Dávid és Karahodzics Kemal voltak ott. Az első hetet egy edzőmeccsel zártuk az U20-as válogatott ellen, ami nagyon hasznosnak bizonyult. Most már teljes kerettel, és intenzitással a szombati, paksi meccsre koncentrálunk.

Nagy a csata a rájátszásba való kerülésért, és közvetlen rivális otthonában lépnek pályára szombaton. Mit vár a paksi összecsapástól?

-Az ASE hagyományaihoz méltóan erős csapattal bír az idei kiírásban. Mi is megtapasztalhattuk már, hogy mennyire veszélyesek. Jelenleg egyetlen győzelem választ el bennünket tőlük a tabellán. Mi az 5. helyen állunk, ők a 8. pozíciót foglalják el, ami jól példázza, hogy mennyire kiélezett a csata a bajnokságban. Eilingsfeld a magyar válogatottban is megmutatta, hogy milyen remek formában van, mellette pedig Edwin és Atkinson kiváló légiósai a Paksnak. Az ő limitálásuk lesz a legnagyobb feladatunk. A keretük erős, hiszen még Kovács Ákos, Buckingham és Grubor is magasan képzett kosárlabdázók. Kompakt keretük van, nagyon jó a tranzíciós játékuk rendezetlen védelem ellen, erősek a lepattanók szedésében a magas szerkezetnek köszönhetően. Védekezésben is szervezettek, de megvannak nekik is azok a pontjaik, ahol sebezhetőek, és megvan rá a stratégiánk, hogyan lehetünk eredményesek. A hazai pálya mellettük szól, de természetesen mi is a győzelemért utazunk hozzájuk. A kecskeméti meccset ők nyerték meg, bízom benne, hogy ezúttal mi leszünk a jobbak! - zárta gondolatait Forray Gábor.

Atomerőmű SE- Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 22. forduló 
2023. március 4., szombat 16.00 @ ASE csarnok Paks
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Söjtöry Tamás Ferenc, Nyilas István
MKOSZ ellenőr: Téczely Tamás

Az U20-as meccs 18.30 órakor kezdődik.

Élő közvetítés a MindiGo Sporton előfizetés után.


Szurkolói információk

 

A helyszínen lehet megváltani, készpénzes fizetéssel a jegyeket. A jegypénztár 15:00-kor nyit.

Jegyár felnőtt: 1500 forint / fő
Jegyár diák, nyugdíjas: 800 forint / fő

Vendégszurkolókat 80 főig tudnak beengedni.

ASE csarnok címe:

7030 Paks, Gesztenyés utca 2.

Szerző: Komáromy András, 23-03-01 13:01