Megvan zsinórban az 5. győzelem

Mindkét együttesben voltak hiányzók az előző mérkőzésekhez képest, így némileg felforgatott hadrendben csapott össze a Kecskemét és a Zalaegerszeg a férfi kosárlabda NBI A-csoport play-out szakaszának 5. fordulójában.


Cleveland Thomas vezényletével ragadta magához a kezdeményezést a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, majd Fazekas is csatlakozott a pontszerzők táborába, 8-2. Több pontatlanság jellemezte eztán a csapatok játékát, az etap hajrájában viszont újra lendületet kaptak a hazaiak, s 15-9-cel zárult az első felvonás.


Simon büntetőivel zárkózott a ZTE, ám Wittmann hármasa gyorsan lehűtötte a kedélyeket, majd Thomas zsákolt hatalmasat, 20-11. A negyed derekán tízpontos különbség bontakozott ki, ám Simon egy triplával gyorsan feljebb tudta hozni a vendégeket, 25-18. Antóni is betalált a sarokból, 25-21-nél hazai időkérés következett. Begyújtották a rakétákat Váradi Kornél tanítványai, és visszaállt a 10 pontos differencia, 35-25. A félidőre feljebb tudtak jönni az egerszegiek, 37-29-cel mehettek pihenőre az együttesek. 


Élesebb volt a szünet utáni első percekben a ZTE, ám Thomas és Karahodzics gondoskodott róla, hogy ne tudjanak közelebb férkőzni, 42-34. Wittmann ziccerét követően időt kért Heinrich Róbert 44-34-es állásnál. Volt egy kisebb fellángolás a vendégek játékában, ám aztán a Duna Aszfalt-DKTH Kecskemét akarata érvényesült, és meglógtak 55-40-re. Ugyan szívósan küzdöttek a zalaiak, ennek ellenére a KTE még tovább tudta növelni fórját tetszetős akciókkal, így 63-46-tal jöhetett a záró felvonás.


Egy perc alatt 20 fölé nőtt a különbség, Fazekas tempója után már 68-46 állt a kijelzőn. Még nagyobbra is nyílhatott volna az olló, de pontatlanná váltak a hazai támadások, Váradi Kornél pedig időt kért, hogy felrázza maradék hét percre fiait. Wittmann egy hármassal jelezte, hogy nincs megállás, majd kivédekezett ZTE-támadásokat követően ismét ő talált be, 73-46. A végjátékban csupa fiatalokból álló ötössel állt fel a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, és Ivkovics Milán, valamint Tóth Barna is bizalmat kaptak, és bátor játékkal, pontokkal hálálták meg a bizalmat. A végeredmény: 83-63.

Váradi Kornél értékelése: Az elején kicsit puhák voltunk, de a második játékrészben agresszívabb kosárlabdát mutattunk be, és ezzel felőröltük a ZTE-t. A zsinórban ötödik győzelmünkön kívül az is öröm számunkra, hogy akadémistáink nemcsak pályára léptek, hanem pontokat is szereztek. Fontos, hogy minél több fiatalt építsünk be a felnőtt csapatba, és hogy A-csoportos meccseken is pallérozódhassanak. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, mert nem volt könnyű mérkőzés, szívósan küzdöttek a zalaegerszegiek.

Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét – Zalakerámia ZTE KK  83-63 (15-9, 22-20, 26-17, 20-17)
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, Play-out 5. forduló
2021.04.24., 17:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter, Nagy Viktor, Lengyel Ádám
MKOSZ ellenőr: Faidt Mihály


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 12/6, Thomas 18/3, Jaramaz 16/9, Kucsera 2, Karahodzics 7. Csere: Fazekas 14, Dramicanin 6, Lukács D. 4, Tóth B. 2, Ivkovics 2, Körmendi -.
Vezetőedző: Váradi Kornél


ZTE KK: Simon K. 12/6, Polster 6/6, Bonifert 6, Vuko 5, Szabó Zs. 13/3. Csere: Simó 9/6, Völgyi 6, Antóni 4/3, Makkos 2, Csuti -.
Vezetőedző: Heinrich Róbert

 

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_plo_18

 

 

Szerző: Komáromy András, 21-04-24 19:17