Milutinovic: a család és a kosárlabda a legfontosabb

A kecskeméti öltöző nem teljesen ismeretlen Andreja Milutinovic számára, hiszen több játékost ismer a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét keretéből.

A szerb korosztályos válogatottakat végigjáró játékos legelőször nem a kosárlabdával próbálkozott, ám elég volt egyetlen egy edzést megnéznie, hogy magával ragadja a sportág.

„Egy kis szerb városkában, Batocinában nőttem fel, és ott ismerkedtem meg a kosárlabda csodálatos világával. Gyerekkoromban először a küzdősportokat próbáltam ki, de amikor hat éves koromban lementem az unokatestvérem kosárlabda edzésére, elvarázsolt a játék. Azóta is tart a sportág iránti szeretetem. Kedvenc játékosom Dejan Bodiroga volt, számos aranyérmet nyert nemzetközi tornákon a válogatottal, ő inspirált engem, hogy én is profi kosárlabdázó legyek. Sokat köszönhetek édesapámnak is, mert éveken át 50 kilométert vezetett naponta, hogy járhassak az edzéseimre. Ma már a család és a kosárlabda a legfontosabb az életemben.”

Milutinovic és felesége életét két gyermek édesíti meg, a hat és fél éves kisfiú és a három éves kislány jelenleg Smederevóban van, de idővel ők is jönnek majd Kecskemétre szurkolni apának és a KTE-nek. „A fiam is kosárlabdázik, ő biztosan nagyon fogja élvezni a meccseket. A feleségemnek köszönhetően az egész család óriási könyvimádó, szeretünk olvasni. Az én személyes kedvencem A gondolkodj és gazdagodj című kötet Napoleon Hilltől.”

A 30 éves szerb játékos korábban még sosem játszottam Magyarországon, azt azonban külső szemlélőként látta, hogy a térség egyik kiemelkedően fejlődő bajnokságáról van szó.

„Sok jót hallottam a ligáról, a bajnokságról, a fejlesztésekről, a körülményekről, és pozitív információim vannak a kecskeméti csapatról a barátaimtól. Az FMP Belgrádban együtt játszottam Dramicaninnal és Marko Derasimoviccal, és Nemanja Jaramazt is ismerem, vele a korosztályos válogatottakban voltunk csapattársak. Természetesen várom már, hogy újra együtt küzdhessünk a győzelmekért!”

Andreja Milutinovic is ott lesz természetesen szeptember 4-én a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapatbemutatóján, amelyet az Ápoló Klubban (6000 Kecskemét, Olimpia utca 14.) rendezünk szurkolóink számára! Az előregisztráció már megkezdődött, Te se maradj le!

Szerző: Komáromy András, 21-08-23 13:26