Mindent megteszünk Körmenden

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Eb-selejtezői miatti szünet előtt még egy bajnoki meccs van hátra Körmenden a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára. 

 

Az Egis Körmendet októberben, hazai pályán sikerült már legyőznie Váradi Kornél csapatának, ám azóta mindkét együttesben történtek változások, és a januári feszes tempó is hatással lesz egészen biztosan a gárdákra. 

A vendéglátók legutóbbi három mérkőzésüket mind idegenben játszották, és mindháromszor vereséget szenvedtek. Hazai pályán viszont eddigi nyolc meccsükből még csak egyetlen egyszer maradtak alul. Ők is a kiváló idényt futó Szeged áldozatai voltak, akárcsak mi szerdán. Jelenleg a tabella 7. helyén állnak, míg mi a 9. pozícióból várhatjuk a meccset az alapszakasz 22. fordulójában.

Szombaton mindkét csapat számára fontos lenne a győzelem, így igazán kiélezett csata várható a kéthetes válogatott szünet előtt.

- A Körmend egy erős csapat, jelenlegi helyezésük nem tükrözi hűen valós tudásukat - mutatott rá Váradi Kornél vezetőedző. - Az utóbbi időszakban két új légiós érkezett hozzájuk, így még úgy gondolom, hogy ők is formálódnak. Vereségeik után egészen biztosan kettőzött erővel fognak készülni ellenünk, hogy hazai pályán javítsanak mérlegükön. Mi továbbra sem vagyunk könnyű helyzetben. Szerdán is egy rendkívül fizikális meccset játszottunk, amely sokat kivett a csapatból. Az elmúlt két nap leginkább a rehabilitációról szólt. A sérülések továbbra is fennállnak, Nemanja Jaramaz játéka kétséges. A többiek úgy néz ki, hogy tudják mind vállalni a játékot. Pontosan tudjuk, milyen játékot kell bemutatnunk ahhoz, hogy meccsben legyünk Körmenden, a ránk jellemző mentalitással és harcossággal fogunk pályára lépni!


Egis Körmend - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 22. Forduló
2021.02.06., szombat 18:00 @ Körmendi sportcsarnok
Játékvezetők, ellenőr: Földházi Tamás Péter, Praksch Péter Árpád, Sörlei Attila (Páli dr. Kálmán)


 

Szerző: Komáromy András, 21-02-05 13:13