Nagy csata várható Szegeden

Forray Gáborék kellemetlen ellenfélhez utaznak szombaton. A Naturtex-SZTE Szedeák hazai pályán a nagyokat is megizzasztja, ezt már bemutatták a Falco ellen a múlt hétvégén.

 
Forray Gábor vezetőedzőt kérdeztük, hogyan alakult a csapat élete a paksi bajnoki nyitány óta, és mit vár a szombati összecsapástól.

Hogyan készültetek a Szeged ellen?

Két edzőmérkőzést játszottunk a múlt héten, mert nem volt bajnoki meccs terem problémák miatt. Nem szerettük volna, hogy kiessen a csapat a ritmusból. Mindenképpen hasznos volt a két Temesvár elleni mérkőzés. A Szeged egy kellemetlen ellenfél, főleg hazai pályán. Megmutatták ezt legutóbb a Szombathely ellen is. Az új igazolások Asbury nagyon gyors, továbbá Balmazovic is remek formában van. Mellettük vannak még további rutinos légiósok, sokat látott magyarok, akik szintén jól dobnak, rájuk is kell figyelnünk.

Sorsdöntő lesz, hogy a nagyon agresszív védekezésük ellen mennyire fogunk tudni türelmesen és pontosan játszani. Megvan a taktikánk ellenük, ha ezt sikerül jól megvalósítani, akkor nem lesz könnyű, de győzni fogunk a Tisza-partiaknál.

A jövő héten is bajnoki meccs nélkül marad a csapat a Falco nemzetközi szereplése miatt. Hogyan alakul így a további menetrendetek?


Úgy volt, hogy lesz egy edzőmérkőzés egy szlovák csapattal, de végül ez nem jött össze. Sajnos nincsen egyelőre edzőpartnerünk. Nagyon rossz ez így, megnehezíti a feladatunkat. Ennél rosszabb talán nincs is, mikor egyik héten játszol, másik héten nem. Ennél már az is jobb lenne, ha a kétnaponta kellene pályára lépni. Megpróbálunk úgy edzeni, olyan ritmust kialakítani, mintha semmi felfordulás nem történt volna. Nehéz dolgunk lesz, szakmailag ez is egy nagy kihívás, de megteszünk mindent, és próbáljuk a fiúkat a legjobb formában tartani, hogy a következő bajnoki meccsen a maximumon pörögjünk.

 

Naturtex-SZTE-Szedeák - KTE-Duna Aszfalt
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 3. forduló
2019. október 12., 18:00
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok

 

Révész Ádám is izgatottan várja visszatérését Szegedre

Szerző: Komáromy András, 19-10-11 14:37