Nagy csatában maradtunk alul az Alba ellen

A karácsony is edzésekkel telt a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékosai számára, hiszen december 27-én a dobogós csapatok közé tartozó Alba Fehérvár érkezett a Messzi István sportcsarnokba. A kiélezett összecsapást a végjátékban nyerte meg az Alba Fehérvár.


Az Alba hozta el a labdát a feldobást követően, ám jó védekezés után a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szerezte Karahodzsics révén az összecsapás első kosarait, 4-0. Négy perc elteltével viszont már 6-7-et mutatott az eredményjelző. Dramicanin triplájával sikerült visszaragadni a  vezetést, 11-9. A felvonás hajrájában Davis triplájára Derasimovic válaszolt egy távoli kettessel, majd Lewis eresztett el kiválóan egy hármast, 18-14.


Karahodzsics vezényletével 25-19-re növelte előnyét a hazai alakulat, majd Derasimovic is csatlakozott hozzá, 27-19. Turner és Ahmad rázta meg magát, és felzárkózott két pontra az Alba, Váradi Kornél pedig időt kért, hogy rendezzék a sorokat, 31-29. Kemény ütközéseknek, és komoly párharcoknak lehettünk szemtanúi, nem kímélték egymást a játékosok, majd Davis betörése után 35-36-ra módosult az eredmény, amire újabb hazai időkérés volt a válasz. Karahodzsics büntetőivel újra a KTE-nél volt az előny, amire még Vojvoda válaszolt, de az utolsó szó Wittmanné volt, így 40-38-cal vonulhattak szünetre a csapatok. 


Turner volt kétszer is eredményes a harmadik etap elején, amire Derasimovic egy trojkával válaszolt, majd Dramicanin tört be és tette fel tanárian a ziccert, 45-42. Eztán fej fej mellett haladtak a csapatok, a távoliak viszont hazai oldalon többször kimaradtak, míg a túloldalon zsákolással és egypontosokkal gyűjtötték az egységeket, 49-53. Az Alba amerikai légiósai könnyedén szereztek kosarakat, 52-59-nél időt kellett kérnie a kecskeméti padnak. A védekezés eztán sem javult fel, így 56-65-re megléptek a vendégek.


Derasimovic szépségdíjas tempója után tovább zárkózhatott volna a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, ám kimaradtak a lehetőségek, míg az Albában Davis és Curry megállíthatatlannak bizonyult, 58-69. Hazai időkérést követően felpörögtek az események, és 62-69-re zárkózott a KTE. Karahodzsics neve mellett már 27 pont állt öt perccel a vége előtt, és mindössze öt egység volt csak a differencia a felek között, 67-72. Majd Thomas volt eredményes, 69-72-nél Forray Gábor kérte ki idejét. Megrázta magát a fehérvári alakulat, és 10 pontos fórt alakítottak ki pillanatok alatt, 69-79. Váradi Kornél utolsó taktikai értekezletre hívta tanítványait, hogy megindítsák az utolsó rohamokat, Dramicanin pedig hármassal jelezte, hogy még nincs lefutva a mérkőzés, 72-79. Harcolt a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, ám a végjátékban is koncentrált maradt az Alba Fehérvár, és megnyerte az összecsapást 73-85-re.

Váradi Kornél értékelése: Gratulálok az Albának a győzelemhez. Úgy gondolom, hogy ott tudtunk lenni végig a meccsben. Sok üres dobóhelyzetünk volt, ám ezek zömében nem sikerültek, ez sajnos benne van a játékban. Kaptunk a második félidőben olyan tranzíciós gólokat, amiket addig jól le tudtunk védekezni, így az Alba ki tudott alakítani egy nagyobb különbséget, amit aztán nem tudtunk ledolgozni. Mindenki hatalmasat küzdött ma is, és köszönöm a játékosoknak, akik sérülten vállalták a játékot. December 30-án ismét egy fizikális mérkőzés elébe nézünk, hiszen a Debrecen érkezik hozzánk. Holnaptól már arra a meccsre fókuszálunk, hogy győzelemmel zárhassuk 2020-at.


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Alba Fehérvár 73-85 (18-14, 22-24, 16-27, 17-20)
Tippmix NBI A-csoport, 16. forduló
2020.12.27., 17:00
Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők, ellenőr: Praksch Péter, Goda László , Csabai-Kaskötő Brigitta, Téczely Tamás


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 11/6, Thomas 2, Derasimovic 13/3, Kucsera -, Karahodzsics 27. Cserék: Lewis 5/3, Dramicanin 10/6, Horti 5.
Vezetőedző: Váradi Kornél


Alba: Vojvoda 15/3, Curry 13/3, Lukács 2, Davis 18/3, Ahmad 20/3. Cserék: Turner 13/3, Takács Ma. -, Balsay -, Omenaka 4, Csorvási -.
Vezetőedző: Forray Gábor

 

 

Szerző: Komáromy András