Nagy szív, óriási hajrá, rájátszást érő diadal

Borzasztóan nehéznek ígérkezett a kaposvári meccs, és ez be is bizonyosodott. Sokáig a hazaiak vezettek, ám az utolsó negyedben nagy szívvel, óriási hajrát bemutatva győzni tudott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, és kiharcolta a rájátszást ezzel a diadallal.

 

Hendlein kettesére Karahodzics büntetőkből tudott válaszolni, majd Hilliard is egyesekkel kezdte a pontgyűjtést, 4-2. Pontosabban célzott, és meglépett aztán a kaposvári gárda. Plézer kettő plusz egyet érő akciója után 12-4 állt a táblán. Dramicanin hármasa jókor érkezett, 12-7. Price és Milutinovic is bátran törtek be, 14-9. Wittmann szépségdíjas dobásával már csak három volt a csapatok között a differencia, 14-11. Állandósult ez a különbség, de az etap hajrájában Martin még elsüllyesztett egy trojkát, 21-15.


Kiss Dávid szedte le Klobucar lepattanó kísérletét, és határozottan tette vissza, 21-17. Pollard is megvillant, és még faultolták is, de még mielőtt a vonalra állhatott volna, időt kértek a somogyiak. Az amerikait ez sem zökkentette ki, 21-20. Milutinovic ellen követtek el sportszerűtlen faultot. A KTE rutinos játékosa mindkét büntetőt értékesítette, 21-22. Dramicanin szerzett labdát, Klobucar pedig újabb pontokat, 21-24. Visszakapaszkodtak a hazaiak, s Price révén fordítottak, viszont a túloldalon Pollard egyesei is jók voltak, sőt aztán egy hármast is elsüllyesztett, így 27-31-re a KTE vezetett már az etap derekán. Wittmann iramodott meg ezt követően, 27-33-nál újabb taktikai értekezletre hívta tanítványait Nikola Lazic. Hilliard és Martin jelezte, hogy megértették a feladatot, és egy egységre csökkentették a Kaposvár hátrányát, 32-33-nál Forray Gábor kért időt. Felváltva estek a kosarak, egyik gárda sem tudott nagyobb előnyt kiépíteni a másikkal szemben. 43-40-nél viszont a kecskeméti stáb úgy érezte, itt az ideje 1:22-vel a félidő előtt rendezni a sorokat. A házigazda viszont pontosabban játszott, így 47-41-gyel mehettek pihenőre az együttesek.


Pollard két büntetőjével folytatódott a csata, amelyre Diggs reagált, 49-43. Krnjajszki és Martin is csatlakoztak hozzá, és tízpontos fórra tett szert a Kaposvár, 53-43. Kecskeméti időkérést követően is a hazai akart érvényesült, és Pollard sarokból elengedett kiváló hármasa törte meg végül a hírös városiak gólcsendjét, 57-46. Wittmann is jól állt bele, és fontos trojkájával bejött tíz alá a KTE, 57-49. Dramicanin palánk alóli kettesével tovább olvadt a somogyiak előnye, sőt aztán Pollard is eredményes tudott lenni, 57-53. Price vette hátára csapatát, és 63-53-ra lépett meg kosarai által a Kaposvár. A negyed végén Klobucar büntetőivel sikerült faragni a hátrányból, 65-58-cal jöhetett a záró felvonás.


Kapkodva, pontatlan kezdték meg az utolsó tíz percet a gárdák, végül Pollard tempója a 32. percben csont nélkül hullott be, 65-60. Wittmann harcolt ki támadót, ám elvesztette a labdát, a KTE, Diggs pedig könnyedén mehetett el az alapvonalon, 67-60. Hilliard triplájára Dramicanin reagált gyorsan a palánk alól, 70-62. Hendlein maradt üresen a gyűrű alatt, és könnyedén szerezhetett kosarat, 72-62. Forray Gábor rögtön időt kért, ekkor még 5:37 volt vissza a mérkőzésből. Pollard három egymást követő triplája fontos pillanatokban érkezett, 74-71 állt a kijelzőn és még 2 perc 43 másodperc volt még ekkor hátra a végéig. Időt kért Nikola Lazic, de nem követte hazai kosár, ellenben Karahodzsicsé igen, 74-73.  Sikertelen támadások következtek mindkét térfélen, egy perc volt még hátra, mikor Forray Gábor magához rendelte fiait, hogy kidolgozzák a nyerő taktikát a hajrára. Pollard ihletett formában volt, elküldte védőjét egy csellel, majd kiválóan célzott távolról, 74-76. Kaposvári időkérés következett, még volt egy-egy támadásra ideje a csapatoknak. Diggs hármasa lejött, a pattanót Karahodzsics szedte össze, Pollardnak pedig odaütöttek. Wittmann ellen is faultoltak, ő már dobhatott is ezért, és higgadt volt mindkétszer, 74-78. Hendlein szórt be egy triplát, 77-78. Pollard állhatott fault után a vonalra, és nem remegett meg a keze, 77-80. Krnjajszki még kiszorított helyzetből, a félpályán túlról elengedte dobását, de az nem ment be, így megérdemelten nyert a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, és ezzel a sikerrel kiharcolta a rájátszást!

Forray Gábor vezetőedző értékelése: - Büszke vagyok, hogy egy ilyen csapatnak lehetek az edzője. Ismét megmutattuk, hogy helyén van a szívünk, és nem ismerünk lehetetlent. Vesztes helyzetből fordítottuk meg a meccset, és úgy gondolom, hogy megérdemelten jutottunk ezzel a rájátszásba. Nincs idő viszont nagyon az ünneplésre, egy napot pihenünk, aztán folytatjuk a munkát, hiszen a Szolnok vár ránk majd, amely a magyar bajnokság egyik legerősebb gárdája. Köszönjük a szurkolóknak, hogy buzdítottak minket, ez a mai győzelem nélkülük nem sikerült volna!


Kaposvári KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 77-80 (21-15, 26-26, 18-17, 12-22)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, középházi középszakasz 9. forduló
2022. május 7., szombat 18:00
Kaposvár, Kaposvár Aréna
Játékvezetők:Cziffra Csaba Zsolt, Tóth Cecília, Lengyel Ádám József

Kaposvár: Hilliard 15/6, Plézer 3, Price 18/3, Hendlein 7/3, Martin 20/6. Cserék: Krnjajszki 2, Puska 4, Diggs 6, Ford 2.
Vezetőedző: Nikola Lazic

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét : Pollard 35/21, Klobucar 7, Milutinovic 10, Kucsera -, Karahodzsics 8. Cserék: Wittmann 9/3, Ivkovic -, Dramicanin 9/3, Kiss 2.
Vezetőedző: Forray Gábor


Fullcourt: https://netcasting4.webpont.com/?hun_2phm_58

 

 

Szerző: Komáromy András, 22-05-07 19:55