NBIB: Huszáros hajrá után egypontos siker

Az NBIB zöld-csoportjának 7. helyéért folyó küzdelemben a KTE-Duna Aszfalt U23-nál az előny, miután csütörtökön este egy ponttal sikerült megverniük a Békés együttesét.

Nehézkesen melegedtek be a csapatok, majd aztán kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a KTE kétpontos előnyt csikart ki az első tíz perc végére. A folytatásban is a hírös városiak akarata érvényesült kicsivel jobban, ám a második felvonás közepén fordítani tudtak a vendégek, és a félidőre minimális előnnyel vonulhattak. A szünet után mintha kicsit az öltőben maradtak volna a kecskemétiek, és ezt a Békés megbosszulta, és először alakult ki a találkozón 10 pont feletti differencia. Az utolsó etapban fordult a kocka, és a KTE-Duna Aszfalt U23-as játékosai magasabb fokozatra kapcsoltak. A védekezés feljavult, és támadásban is bátrabban és pontosabban játsztottak, így a végén a maguk javára tudták fordítani az állást, és egy ponttal győzedelmeskedtek.

A visszavágóra május 22-én kerül sor Békésen. A két mérkőzés összpontszámának fényében alakul majd ki a csapatok végső helyezése az idei szezonan.

Ivkovic Stojan edzői értékelése: Fényes győzelemmel búcsúztattuk a hazai pályát, köszönjük a szurkolóknak a támogatást. Gratulálok a Békésnek, ők is nagyon jól játszottak. Tanultam ma pár új szabályt edzőként, köszönöm a játékvezetőknek. Jó, hogy nem tétmeccsen jöttek ezek elő, és így tudtak a fiatalok fejlődni. Hála istennek nem sérült meg senki.

 

KTE-Duna Aszfalt U23- Békés SzSK 62-61 (15-13, 17-20, 7-21, 23-7)
férfi kosárlabda NBIB zöld-csoport, playoff 7. helyért 1. meccs
2022.05.12., 19:00 Kecskemét, Mercedes Sport Akadémia
Játékvezetők: Nyilas István, Sentényi Barna, Utasi Balázs
MKOSZ ellenőr: Farkas János

KTE pontszerzők: Tóth Barna 13/3, Velkey 7/3, Takács 7/3, Ivkovic 6, Kiss D. 10, Botka 13/9, Tóth Balázs 6.

Statisztika

Szerző: Komáromy András, 22-05-13 07:45