NBIB: Huszáros hajrával sikerült a győzelem

Szerdán folytatódtak az NBI/B zöld-csoportjának küzdelmei U23-as csapatunk számára. A Bonyhád ellen már kétszer sikerült győzelmet aratni (egyszer az odavágón, illetve egyszer a Hepp Kupában), így bizakodva várhatta a Mercedes Sport Akadémián rendezett találkozót is a kecskeméti gárda.

Pontatlanul kezdtek a KTE fiataljai, és ezt motivált bonyhádiak gyorsan megbüntették, s megléptek tíz ponttal. Időkérés után sikerült rendezni a sorokat, és csökkenteni a differenciát, 14-21. A második etap már sokkal acélosabb kecskeméti produkciót hozott, és sikerült is megnyerni ezt a negyedet, de a jól célzó vendégek még így is vezetéssel mehettek szünetre, 37-43. Kis pihenő után folytatódott a jó iramú összecsapás, amelyen extra megoldásokat is láthattak a kilátogató szurkolók. Ezt a felvonást is megnyerték a KTE U23-asai, de az áttörés még eztán következett. Az utolsó negyed 37. percében sikerült a mérkőzésen először átvenniük a vezetést, és innentől kezdve már okos játékkal hozták le az összecsapást, és nyertek megérdemelten.

Dusan Markovic edzői értékelése: Egy nagyon harcos meccset vívtunk. Végig küzdöttünk, nem adtuk fel, és siker koronázta a végén az erőfeszítéseinket. Mindkét csapat megérdemli a gratulációt, kiváló mérkőzést játszottunk.

 

KTE-Duna Aszfalt U23 - Atomerőmű KSE Bonyhád 82-78 (14-21, 23-22, 22-20, 23-15)
NBIB zöld-csoport 15. forduló
2022.01.13., 19:00 @ Mercedes Sport Akadémia
Játékvezetők: Menyhárt Ferenc Tamás, Nepp László Oszkár, Nagy-Pál Petra
MKOSZ ellenőr: Balogh László György

KTE pontszerzők: Lukács 12/6, Tóth Balázs 12/3, Ivkovic 4, Kucsera 20/9, Kiss D. 13, Botka 12, Velkey 4, Tóth P. 4, Takács 1. 

Jegyzőkönyv

 

Szerző: Komáromy András