NBIB: Megszorongattuk a Ceglédet

Remekül kezdték a találkozót a kecskeméti fiatalok, és bátor játékukkal alaposan meglepték az alapszakasz-győztes Ceglédet. Az első etap végén hatpontos előnyt harcolt ki a KTE U23. A folytatásban szigorított védekezésén a vendég együttes, és NBI-et megjárt játékosok vezényletével fordítani is tudtak 31-32-nél. Nem törtek meg azonban a hírös városiak, és érett játékkal visszaragadták a vezetést, így 42-40-nel mehettek pihenőre a felek.

Nem az eltervezettek szerint kezdődött a harmadik etap, Ivkovic Stojannak időt kellett kérnie korán, hogy rendezzék a sorokat. Az etap derekáig fej-fej mellett haladtak az együttesek, majd fizikai fölényét érvényesítette a Cegléd, és hétpontos fórt dolgozott ki az utolsó felvonás előtt, 57-64. A záró negyedet is a CKE kezdte pontosabban, és tíz pont fölé nőtt a differencia. Hazai időkérés után fegyelmezettebb produkcióval rukkoltak elő a KTE fiataljai, és mindent megtettek, hogy kiegyenlítsék a párharcot, ám a rutinos vendégek nem engedték ki kezük közül a győzelmet, így már 2-0-ra vezetnek. Folytatás kedden Cegléden.

Ivkovic Stojan vezetőedző értékelése: Gratulálok a Ceglédnek, megérdemelten nyerték meg az alapszakaszt, és most is ők voltak a jobb csapat. Büszke vagyok a fiataljainkra, mert rengeteget fejlődtek a szezon során nagy terhelés mellett. Alapvető célunkat a rájátszást már elértük, de szeretnénk még tovább fejlődni, ezért fogunk dolgozni.

KTE-Duna Aszfalt U23 – Ceglédi KE 73-82 (23-17, 19-23, 15-24, 16-18)
NBIB zöld-csoport, rájátszás negyeddöntő, 2. mérkőzés
2022.04.10., 18:00 Mercedes Sport Akadémia
Játékvezetők: Varga-Záray Katalin, Dr. Németh Patrik, Polonkai Balázs István

Kecskemét pontszerzők: Tóth Barna 20/12, Lukács 5/3, Takács 9/3, Ivkovic 11/6, Kiss D. 4, Tóth Balázs 10, Botka 11/3, Tóth Patrik 2, Velkey 1.

A három győzelemig tartó párharc állása 2-0 a Cegléd javára.

Fullcourt 

Szerző: Komáromy András