NBIB: Rájátszást érő fontos győzelem

Szerdán fontos mérkőzést vívott a KTE-Duna Aszfalt U23-as gárdája a Mercedes Sport Akadémián. Győzelem esetén matematikailag is eldönthették kvalifikációjukat a rájátszásba. Ivkovic Stojan tanítványai teljesítették a feladatot.


Magabiztos hazai kezdés után egyenlített, majd átvette a vezetést a Győr, ám csak ideiglenesen.  Visszaragadta a kezdeményezést a KTE,  és megnyerte az első negyedet 25-18-ra. A második felvonásban őrizte előnyét a hazai gárda, sőt a félidőhöz közeledve 10 pont fölé nőtt a differencia. A szünetre végül  44-33-mal mehettek a felek.

Több pontatlanságot hozott  a harmadik felvonás, öt perc alatt mindössze csak öt egységet termeltek a csapatok. A Győr aztán három pontra zárkózott, ám parádés harompontosok után újra meglépett a Kecskemét, 59-49. A záró etapban a feszültség tapintható volt,  ám a tízpontos hazai fór sziklaszilárdan tartotta magát,  három és fél perccel a vége előtt 66-53 állt a kijelzőn. A végjátékban is a KTE akarata érvényesült, így megérdemelten nyertek a fiatalok, és matematikailag is kiharcolták a rájátszást.

Ivkovic Stojan edzői mérlege: A srácok álma volt, hogy bejussunk a nyolcba, és ezt teljesítettük is. Készülünk becsületesen továbbra is, szeretnénk majd a rájátszásban is a lehető legjobbat nyújtani. A bajnokság rapszodikus számunkra, hiszen több fronton is helyt kell állnia a játékosoknak, vannak, akik három korosztályban, bajnokságban is szerepelnek párhuzamosan. Szeretnénk feltenni az i-re a pontot majd a play-offban. A győrieknek köszönjük a mérkőzést, és sok sikert kívánunk számukra a folytatásra.

KTE-Duna Aszfalt U23 – Agrofeed SZE Győri KC 74-60 (25-18, 19-15, 15-16, 15-11)
Férfi kosárlabda NBIB zöld-csoport, 25. forduló
2022.03.23., 19:00 @ Mercedes Sport Akadémia
Játékvezetők: Jakab László Imre, Gaál István Tamás, Káré Gergő

Kecskemét pontszerzők: Tóth Barna 14/6, Tóth Balázs 4/3, Ivkovic 19/3, Kucsera 8/6, Fazekas 12/3, Velkey 5, Lukács 8/6, Kiss D. 4.

Fullcourt: http://netcasting4.webpont.com/?hun2b_884

 

 

 

 

Szerző: Komáromy András