Nehéz, ám nem nyerhetetlen meccs vár ránk szerdán

Január 6-án, szerdán az Alba Fehérvár vendégeként folytatódik a bajnokság a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára.

A Jászberény elleni mérkőzés koronavírusos megbetegedés miatt elmaradt, így Váradi Kornél a meccs időpontjában edzést vezényelt tanítványainak, hogy a lehetőségekhez mérten ritmusban maradjon az együttes. 

Most szerdán az Alba Fehérvár vendégeiként lépnek parkettre a kecskeméti férfi kosárlabdázók az NBI A-csoportjában. Másfél hete, a két együttes kecskeméti meccsén az Alba örülhetett, azóta viszont két vereséget is elszenvedtek Forray Gáborék, míg a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét nyerni tudott a DEAC ellen kiváló játékkal.

-         A Jászberény elleni meccsünk sajnálatos módon elmaradt, így a meccs időpontjában edzettünk, majd eztán is ezt tettük minden egyes nap, hiszen van még feladatunk bőven, amit el kell végeznünk – mutatott rá Váradi Kornél vezetőedző. – Jaramaz beépítésével úgy gondolom, hogy jól haladunk, de még kell idő és tétmeccsek, mire kijelenthetjük, hogy teljes mértékben elsajátította a taktikai repertoárunkat. Sajnos a héten sérülés hátráltatta a felkészülésünket, szerdán, azaz a meccs napján derül majd ki, hogy mindenkire számíthatok-e Székesfehérváron. Ami az Albát illeti, most két vereség van a hátuk mögött, így biztosan kettőzött erővel fognak küzdeni a győzelemért. Másfél héttel ezelőtt már megtapasztalhattuk, hogy milyen magasan képzett játékosállománnyal rendelkeznek, tisztában vagyunk a képességeikkel. Azon a meccsen még visszatérőben voltunk a karanténból, illetve Pesakovic játékára nem számíthattunk. A keretünk azóta bővült ugyan, de mint említettem, még eldől, hogy mindenki bevethető lesz -e. Kielemeztük alaposan a hazai meccset, tudjuk, hogy miben kell jobban teljesítenünk. Ebben a bajnokságban bármi megtörténhet, nincsenek lefutott összecsapások. Mint mindig, most is a győzelem lebeg célként a szemünk előtt, még akkor is, ha jól tudjuk, hogy Székesfehérvárra nem nyerni járnak általában a csapatok.

 

Alba Fehérvár  - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 
Tippmix férfi NBI A-csoport, 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés
2021.01.06., 17:00 @ Alba sportcsarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Nagy Viktor, Kovács Nimród
MKOSZ ellenőr: Faidt Mihály

Szerző: Komáromy András, 21-01-05 16:51