Nem bírtuk megszorongatni a Falcót

A XI. Horváth Zoltán Emléktorna nyitónapján a házigazda Falco KC-val csapott össze a KTE-Duna Aszfalt az Arena Savariaban.

Derasimovic hiánya megérződött támadásokban, és védekezésben sem voltunk kellően kemények, így már az első negyedben sikerült 12 pontos előnyt kialakítani a szombathelyieknek (22-10), ami a félidőre még tovább nőtt, 47-23.

A harmadik etapban Andersont nem tudtuk tartani, és 67-37-tel várhattuk a zárást. Az utolsó negyed sikerült a legszorosabbra, de faragni a hátrányból nem sikerült, így végül 83-49-re a házigazdák nyertek.

Szombaton 17 órakor a Paks ellen folytatódik a KTE-Duna Aszfalt számára a torna.

Váradi Kornél értekelése: Nem kellően agresszívan védekeztünk az elején, ezért nagyobb előnyre tettek szert a hazaiak. Támadásban kerestük a szituációkat, meg is voltak az üres dobóhelyzetek, de nem sikerültek. A felkészülés azon szakaszában vagyunk, ahol nagy terhelés alatt vannak a játékosok, a dobószázalékon még eztán kell fejlesztenünk. Pozitívum, hogy a lepattanókban jobbak voltunk a Falcónál. Ebből a mérkőzésből is sokat tudtunk tanulni, gyakoroltuk a játékainkat, és látjuk, miben kell még fejlődnünk a bajnoki rajtig. 

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – KTE-Duna Aszfalt 83-49 (22-10, 25-13, 20-14, 16-12)
Horváth Zoltán Emléktorna
Szombathely, Aréna Savaria


Falco: Váradi 14, Doktor 8, Benke 15, Bruinsma 10, Searcy 6, Kovács 2, Anderson 22, Lake 6.

KTE: Thomas 11, Pesakovic -, Dramicsanin 5, Karahodzsics 9, Lewis 9, Kucsera 5, Wittmann 10.

(fotó: Falco KC Facebook)

Szerző: Komáromy András