Nem feltartott kézzel utazunk Székesfehérvárra

Erőltetett menetben van a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, hiszen a Körmend és Szolnok után a szintén a legerősebb csapatok közé sorolandó Alba Fehérvár következik a sorban.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét négy győzelemmel és egyetlen vereséggel várhatja az összecsapást a tabella 3. helyéről, míg a fehérváriak mérlege ezidáig három siker mellett két vereség. Jelenleg a 6. pozíciót foglalják el ennek megfelelően.

A két gárda már jól ismeri egymást, hiszen tavaly a bajnokságban és a kupában is a 3. helyekért harcoltak egymással. A pontvadászatban a fehérváriak örülhettek, míg a Magyar Kupa bronzérmét a Kecskemét zsebelte be.

-Erőltetett menetben vagyunk, hiszen komoly csapatokkal játszunk most zsinórban- mutatott rá Forray Gábor vezetőedző. Az Alba céljai és a mieink eltérnek egymástól. A fehérváriak a bajnoki címért is küzdhetnek majd a végén, tartom olyan erősnek a keretüket. Az hízelgő a számunkra nézve, hogy most a tabellán előttük állunk, és természetesen az a célunk, hogy ez így maradjon szombat után is. Tisztában vagyunk vele, hogy az Alba az esélyese az összecsapásnak, ám mindent megteszünk majd, hogy újabb bravúrt mutassunk be, mint az tettük már eddig többször is. Amire oda kell mindenképpen figyelnünk, az a gyors tranzíciós játékuk. Ezt főleg a támadásunkkal tudjuk kontrollálni, ha lesz idő visszarendeződni sikeres támadások után. A legutóbbi meccsünknek ez volt az egyik legfőbb tanulsága. Sokat játszanak két négyessel, amit rendre az előnyökre tudnak fordítani. Minden csapatnak, így a fehérváriaknak is vannak gyengéi, erősségei. Az eddigi öt meccsünkből négyen megtaláltuk az Achilles-sarkát ellenfelünknek, és most is tisztességgel felkészültünk belőlük. Jó dobóforma kell még, hogy párosuljon a stratégia mellé, valamint kollektív játékot kell bemutatnunk. Most több időnk is volt, hiszen legutóbb nyolc nap alatt vívtunk három magas hőfokú összecsapást. Bízom a csapatban, nem feltartott kézzel utazunk Székesfehérvárra. Remélem a szurkolóink most is elkísérnek minket, kelleni fog a támogatásuk.

Arconic-Alba Fehérvár - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 6. forduló
2022. október 29., szombat 17.00 @ Alba Regia sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Goda László, Jakab László Imre 
MKOSZ ellenőr: Téczely Tamás


Szurkolói információk

Csarnok címe:  8000 Székesfehérvár Gáz utca 19.

Vendégjegyek száma 130 db. A jegyek egységesen 3000 forintért a mérkőzés napján 16:00 órától vásárolhatók meg, csak készpénzzel. 


A mérkőzést a MindigTVGo Sport-on is meg lehet tekinteni előfizetés után. (799 forint / hónap)

 

Szerző: Komáromy András, 22-10-28 13:18