Nem sikerült bevenni Szegedet

A szabadnapos hét után Szegeden folytatódtak a középház küzdelmei a rájátszásért a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétnek. Az első félidő rendkívül szoros küzdelmet hozott, utána viszont a Szedeák tudott dominálni. A negyedik negyedben még volt halvány remény, hogy visszajöjjön a meccsbe a Forray-alakulat, de az áttörés elmaradt. Folytatás szombaton hazai pályán az Oroszlány ellen 18 órától.

Cook triplájára Fazekas a büntetővonalról reagált, 3-2. Bognár tett vissza egy támadó lepattanót, ezt követően pedig Klobucar volt pontos kintről, 5-5. Cook süllyesztett el újabb hármast, Pollard pedig jó ütemben engedte el a középtávolit, 8-7. Person is feliratkozott a hárompontosokat szerzők közé, míg Karahodzsics a túloldalon egyesekkel operált, majd az ő kettesével ismét egálra állt a meccs, 11-11. A vezetés is meglett aztán az ő révén, viszont Szatmári gyorsan egy kintit villantott, utána pedig Cook tört be villámgyorsan, 16-13. A Tisza-partiak amerikai játékosa egy kettő plusz egyes akciót is bemutatott, 19-13. Dramicanin tempója hozta közelebb a KTE-t, aztán Pollard hármasa is becsorgott, 19-18. Jó védekezés után Klobucart csak fault árán tudták feltartóztatni, ám ez sem zavarta abban, hogy a ziccert bedobja, és persze a büntető is sikeres volt, 19-21. Filipovic tehette fel viszonylag zavartalanul a túloldalon, 21-21. Davis csak egy büntetőt tudott értékesíteni, így 22-21-gyel zárult az első felvonás.

A házigazdáknál Kerpel-Fronius, míg a Kecskemétnél Karahodzsics termelte be a gyűrű alól, 24-23. Alston kapott gyors indításból labdát, és zsákolta be, míg Milutinovic könnyedén tehette fel ziccerét,  26-25. Davis szemfüles volt, és a lepattanóra ő ért oda először, őt pedig Persons követte, 30-25. Pollard kettese már nagyon kellett a KTE-nek, mint ahogy Dramicaniné is, 30-29. Időt kért a Szeged, de ez sem mentette meg őket, hogy átvegye a vezetést a Kecskemét, 30-31. Ezt követően viszont ritmust fogtak a Tisza-partiak, és 37-33-nál már Forray Gábornak kellett időt kérnie kettő perccel a félidő vége előtt. A differencia viszont nem változott a szünetre, 41-37-tel vonulhattak a felek az öltözőkbe.

Egy perc sem telt el, és máris magához kellett rendelnie játékosait Forray Gábornak, ugyanis a Szeged egy 8-0-s futással 49-37-re meglépett. Klobucar révén megszülettek az első kecskeméti egységei a negyednek, majd Dramicanin is betalált, 50-41. Hozzájuk Pollard csatlakozott, a Szedeák pedig időkéréssel reagált a kecskeméti rohamra, 50-43. Klobucar triplája után már csak négy volt közte, viszont Bognár harcias volt, és faulttal együtt termelte be, 53-46. Pár sikertelen támadás után ismét a rutinos magyar játékos volt jókor, jó helyen, 55-46. Nem sikerült ezután sem csökkenteni a hátrányán a Keskemétnek, sőt a végén még tíz egység fölé szökött a differencia, 65-52.

Elkapta a fonalat a negyedik etap legelején a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, és 65-58-ra zárkóztak. Állandósult a hétpontos különbség, a negyed derekán viszont Pollard volt erőszakos, és 67-62-re hozta fel a KTE-t. Davis hárompontosa után Forray Gábor kikérte idejét, négy és fél percük volt még, hogy a maguk javára fordítsák az összecsapást. Technikait fújtak a játékvezetők, Persons bedobta, azt követően pedig Davis talált be újra kintről, 74-62. Karahodzsics gyors kettessel válaszolt, viszont vendég fault után Bognár keze nem remegett meg a vonalon, 76-64. Hiába talált be újfent a magyar válogatott center, Davis nagyon ráérzett a távoli dobásokra, kettő és fél minutummal a lefújás előtt 79-66 állt a táblán. A KTE szakmai stábja újabb taktikai értekezletet tartott, Klobucar kettese és Milutinovic trokája pedig visszahozta a reményeket, 79-71. Davis megdobta hatodik tripláját, Alston pedig zsákolásokkal jelezte, hogy nem engedik ki kezük közül a győzelmet. A végeredmény: 86-71. 

Forray Gábor vezetőedző értékelése: Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyertek. A kritikus pillanatokban rendre rossz döntéseket hoztunk. Sok támadó lepattanót engedtünk a hazaiaknak, második szándékból tudtak pontokat szerezni, és ez okozta igazán a vesztünket.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 86-71 (22-21, 19-16, 24-15, 21-19)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, középházi középszakasz 6. forduló
2022. április 27., szerda 18.00
Szeged Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Papp Péter, Jakab László Imre
MKOSZ ellenőr: dr. Páli Kálmán

Szedeák: Persons 6/3, Cook 20/9, Szatmári 3/3, Bognár 14/3, Alston 9. Csere: Keller I. -, Davis 25/18, Filipovic 4, Kerpel-Fronius 5/3, Balogh S. -.
Vezetőedző: Simándi Árpád

Kecskemét: Pollard 15/3, Milutinovic 9/3, Klobucar 15/6, Fazekas 2, Dramicanin 10. Csere: Karahodzsics 20, Wittmann -, Kiss D. -, Ivkovic -.
Vezetőedző: Forray Gábor

Fullcourt: http://netcasting4.webpont.com/?hun_2phm_51

Szerző: Komáromy András