Nem szabad egy pillanatig sem lebecsülni a Jászberényt

Nagyszerű győzelmet aratott szombaton a paksiakkal szemben a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, ám hétfőn újabb megmérettetés következik, a Jászberényt fogadják Váradi Kornél tanítványai.

A Jászberényi KSE nagy változásokon ment át az elmúlt hetekben, két légiósuknak is búcsút intettek, és új külhoni kosárlabdázókat igazoltak a helyükre.

A kecskeméti szurkolóknak is ismerős James Kinney-t csábították keretükbe, illetve a korábbi közönségkedvenc, Orlando Coleman is aláírt a jászságiakhoz, ám eddig még nem mutatkozott be tétmeccsen. Mellettük az érkezők sorát erősíti Xeyrius Williams, aki a szezon elején még a Körmendet erősítette. Továbbá a rutinos horvát center, Mladen Primorac is a JKSE-t erősíti a továbbiakban. Az új vezetőedző pedig Patai Benjámin lett, aki korábban Körmenden dolgozott a szakmai stábban.

A JKSE eddig 13 meccséből nem tudott egyet sem megnyerni az A-csoportos bajnokságban, így a tabella utolsó helyén állnak.

Váradi Kornél vezetőedzőnk szerint ez a Jászberény azonban egy teljesen más arcát mutatja már, mint azt eddig megszokhattunk tőlük, így most is maximális koncentráció és alázat kell, hogy tovább gyarapítsuk győzelmeink számát:

- Mint azt már korábbi nyilatkozatomban is mondtam, a jelenlegi Jászberény már nem az a csapat lesz, amelyet az elmúlt időszakban láthattunk - hívta fel a figyelmet a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője. - Légiósokat igazoltak, új vezetőedző került az együttes élére. A Pécs elleni mérkőzésüket már sikerült megtekinteni, és vannak új elemek náluk, amikre fel kell készülnünk a hétfői összecsapásra. Nincs sok időnk ugyan, de arra kell most koncentrálnunk, hogy fizikálisan és mentálisan is a legjobbat tudjuk nyújtani a feszes menetrend mellett. A kulcs ezúttal is az lesz, ahogy az ASE ellen is volt, hogy a légiósaikat meg tudjuk állítani, és hogy a saját ritmusunkban tudjunk kosárlabdázni. Nem úgy tekintünk a mérkőzésre, hogy a sereghajtó érkezik hozzánk, a PVSK ellen is sokáig partiban tudtak lenni. Minden meccsen a maximumot kell nyújtanunk, ha szeretnénk tovább növelni a sikereink számát, márpedig hazai pályán csak ez lehet a célunk. Nagyon köszönjük szurkolóink támogatását. Ebben a nehéz időszakban különösen sokat jelent az egész csapat számára a sok pozitív üzenet. Szeretnénk minél több győzelemmel meghálálni ezt!

Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét – JKSE
2021.01.11., 17:00 @ Messzi István sportcsarnok
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 11. fordulóból halasztott mérkőzés
Játékvezetők: Praksch Péter, Csabai-Kaskötő Brigitta, Makrai Márton
MKOSZ ellenőr: Balogh László
(U20-as meccs kezdés: 14:00)

 

 

Szerző: Komáromy András, 21-01-10 11:40