Nincs könnyű helyzetben a szakmai stáb

Betegségek és sérülések nehezítették egész héten a felkészülést a szombati, DEAC elleni mérkőzésre.

Szombaton Debrecenben folytatódik a bajnokság a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára. Forray Gábor legénysége az előző fordulóban alulmaradt a Szegeddel szemben, míg a cívis városiak győzni tudtak a sereghajtó Nyíregyházával szemben. 

A tabellára tekintve három hely választja el egymástól a csapatokat, ám a rendkívül sűrű mezőny miatt ez csak egyetlen győzelemnyi különbséget jelent.

A kecskemétieknél a héten több probléma is felütötte a fejét, így a vártnál is nehezebb összecsapás vár rájuk szombaton az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

-Őszintén szólva óriási bravúr az a számunkra, hogy féltáv után kicsivel a Debrecen előtt állunk, és nekünk sikerült a kupába való kvalifikáció, míg nekik nem – mutatott rá Forray Gábor vezetőedző. - A DEAC úgy gondolom, hogy erősebb csapat, mint mi, és ezt nem az udvariasság mondatja velem. A kosárlabda barátok számára már jól ismert Govenst igazolták le a hetekben, vele még tovább erősödtek. A magyar magjukat rutinos kosárlabdázók alkotják, és a légiósok is minőségi játékosok. A fiatalszabálynak is utánpótlás válogatott játékosokkal tudnak megfelelni, bő rotációval rendelkeznek. Agresszívan védekeznek, nagy nyomást gyakorolnak, fizikálisak és sokat ütköznek. Legutóbb is így őrölték fel a Nyíregyházát. Ezekre mindenképpen fel kell készülnünk. Nekik ez a meccs élet-halál kérdés lesz, mert ha nem nyernek, akkor nehéz helyzetbe kerülnének. Ennek fényében egy borzasztóan kemény meccsre számítok. Emellett sajnos sok problémánk is volt egész héten, mert betegségek és kisebb-nagyobb sérülések miatt nem tudtunk teljes kerettel készülni. A meccs előtt fog eldőlni, hogy ki az, aki játszhat. Nem panaszkodunk, nem szokásunk, aki pályára tud lépni, az mindent megtesz majd, hogy bravúrgyőzelmet arassunk. Szurkolóinkra most is nagyon számítunk, bízom benne, hogy biztatnak majd minket Debrecenben is - zárta gondolatait a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét mestere.

DEAC- Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 16. forduló
2023. január 14., szombat 18.00 @ Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Győrffy Pál Attila, Fodor Attila
MKOSZ ellenőr: Dernei Gábor

 Az U20-as meccs 15 órakor kezdődik.

Élő közvetítés a MindiGo Sporton előfizetés után.


Szurkolói információk

Csarnok címe:  Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
4032 Debrecen, Oláh Gábor utca 5.

Jegyvásárlásra csak a helyszínen van lehetőség.

Jegyárak:
felnőtt: 2.000 Ft
diák/nyugdíjas: 1.000 Ft

Szerző: Komáromy András, 23-01-13 12:58