Nyolchetes felkészülés, hét edzőmeccs

Hétfőn délelőtt találkozott először a csapat a Messzi István sportcsarnokban, hogy megkezdjék közösen a felkészülést a 2020-21-es bajnoki évadra. Váradi Kornél vezetőedző és a szakmai stáb nyolchetes programot állított össze a játékosoknak. Mint mondta, kiváló állapotban érkeztek vissza tanítványai, az edzéstervet pedig a fokozatosság elve mentén tervezték meg.

-         Mindenki nagyon várta a közös munka kezdetét, lehetett látni a fiúkon, hogy nagy elánnal vetették bele magukat az edzésekbe – kezdte a vezetőedző. – Az első hetek az általános fizikai felkészítésről szólnak. Ez azért is fontos most, mert nagy szünet van mögöttünk. Persze tudjuk és mértük, hogy mindenki edzett otthon tisztességgel, de az mégsem ugyanaz, mint egy csapatedzés. Úgy osztjuk el a terhelést most, hogy az optimális legyen, ne alakuljanak ki sérülések. Ahogy közeledünk majd az augusztus végéhez, úgy kezdjük el minél inkább előtérbe helyezni a saját taktikai repertoárunkat. Természetesen a kondicionális- és futóedzések mellett most is szerepelnek ezek a programban, hogy az új érkezők minél hamarabb elsajátítsák ezeket az elemeket. A bajnoki rajtig hét edzőmeccset terveztünk be.

Milyenek a tapasztalatok az elmúlt napokról? Hogyan alakul az új játékosok beilleszkedése?

-         A kecskeméti közeg mindig is arról volt híres, hogy befogadó, jó a hangulat az öltözőben és azon kívül is. Dramicanint már a többség ismerte, így nála nem volt kérdés a beilleszkedés. Horti, Pesakovic  és Körmendi pedig gyorsan megtalálták a többiekkel  a közös hangot, egy nagyon jó atmoszféra veszi körül a keretet. Ez a tréningeken is megmutatkozik, hajtják, buzdítják egymást. Egészséges versenyszellem uralkodik, amiből mindenki tud profitálni, a rutinos tagok és a fiatalok egyaránt.


A Polar-rendszer most is nagy segítségére van a szakmai stábnak, hogy pontos visszajelzéseket kapjanak a játékosok állapotáról

  Chester Lewis Polar mellkas pántját állítja be Váradi Kornél vezetőedző
Chester Lewis Polar mellkas pántját állítja be Váradi Kornél vezetőedző

Hobbi és profi sportolók is használják világszerte a Polar márka aktivitásmérő eszközeit. A KTE-Duna Aszfalt csapata is rendelkezik ezzel a kiforrott rendszerrel, így a koronavírus  veszélyhelyzet idején is átfogó képet kaphatott a szakmai stáb, hogy milyen edzettségi állapotban vannak a játékosok. Az eszközök most az alapozás alatt is fontos szerepet játszanak. Csütörtök reggel a Kecskeméti Atlétikai Központban méréseket végeztek a csapaton, továbbá a feladatok után egy laktát-mérésen vettek részt a játékosok. Az ujjbegyből vett vércseppből még részletesebb adatok állnak rendelkezésre a szakmai stáb részére. Ezen információkat a későbbi mérések alkalmával összevetik, és ennek függvényében tervezhető meg egy-egy kosárlabdázó további specifikus felkészítése.


A laktát-mérő eszköz

Szerző: Komáromy András, 20-08-14 08:13