Óriási a jelentősége a DEAC elleni meccsnek

Kedden 18:30-kor a Debrecen vendégeként folytatódik a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára a középház. Jelenleg négy csapat maradt versenyben az ötből, hogy kiharcolja azt a három helyet, amely rájátszást ér.

A Kaposvár, Oroszlány, Kecskemét és Szeged kvartettjéből három együttes juthat majd a legjobb nyolc közé a playoffba. Jelenleg mindegyik gárdának 16 győzelme van. Kiemelt fontosságú összecsapás lesz tehát a keddi, DEAC elleni megmérettetés a kecskemétiek számára.

A középházban a Messzi István sportcsarnokban legyőztük a cívis városiakat, sőt az alapszakaszban is sikerült nyerni ellenük idegenben legutóbb kétszeri hosszabbítást követően. 

Forray Gábor vezetőedző felhívta a figyelmet arra, hogy nem szabad lebecsülni az azóta keretváltozáson átesett debrecenieket. A cél pedig egyértelműen a győzelem kiharcolása, és a rájátszás elérése.

-Az elsődleges célunk, hogy a rájátszásba bejussunk, ehhez pedig nyernünk kell Debrecenben kedden mindenképpen - mutatott rá Forray Gábor. - Ennek megfelelően gőzerővel készülünk erre az összecsapásra. Nem szabad, hogy az elaltasson minket, hogy a DEAC keretében változások történtek. A saját pályájukon már ellenünk is megmutatták, hogy milyen erősek, hiszen kétszeri hosszabbítás után gyűrtük csak le őket az Oláh Gábor utcában. Drenovac, Dzeletovic, Aska és Polyák rutinos játékosok, mellettük pedig ott vannak a fiatal magyar kosárlabdázók, akiknek most megadatik a lehetőség, hogy megmutassák, hogy helyük van az élvonalban. Biztos vagyok benne, hogy mindent megtesznek majd, hogy megnehezítsék a dolgunkat.  Az ötből négy csapatnak van még esélye a középházból arra, hogy bejusson a rájátszásba, egy valaki azonban nem fog tudni odakerülni. Ezért is van óriási jelentősége ennek a keddi összecsapásnak. A vasárnap és a hétfő legfontosabb feladata, hogy mentálisan és fizikálisan a legjobb formába hozzuk a csapatot. Az OSE ellen egylabdás meccsen szenvedtünk vereséget, de nem estünk kétségbe, a sport ilyen, legközelebb számunkra alakul kedvezően a hasonló szituáció. A következő feladatra, mérkőzésre fókuszálunk, profi sportemberek vagyunk, és készen állunk arra, hogy megverjük a Debrecent. Szurkolóink támogatására most óriási szükségünk lesz, ők tudnak plusz energiát adni számunkra! - hívta fel a figyelmet a szakember.

 

 

DEAC-Tungsram - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Tippmix Férfi NBI A-csoport, középházi középszakasz 8. forduló
2022. május 3., kedd 18:30
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Minár László, Fodor Attila
MKOSZ ellenőr: Farkas János


Szurkolói információk

Helyszíni jegyértékesítés lesz. A csarnok címe: 4032 Debrecen, Oláh Gábor u. 5.

Belépők ára: 1600Ft/fő a felnőtt, 800Ft/fő a diák/nyugdíjas.

 

 

Szerző: Komáromy András, 22-05-02 12:16