Oroszlányban is a győzelem a cél

Kiválóan folytatódott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét szezonja, hiszen a középházi középszakasz első körében a kupaezüstérmes Szegedet sikerült legyűrni szerdán a Messzi István sportcsarnokban. Szombaton viszont már a következő lépést kell megtenni a rájátszás kiharcolásáért.

Az oroszlányi együttes Debrecenben vendégeskedett, és hosszabbításban tudtak nyerni 83-86-ra. Az alapszakaszban felemás a mérlege a hírös városiaknak az OSE ellen. A Messzi István sportcsarnokban sikerült nyerni ellenük, ám idegenben alulmaradtak. 

Forray Gábor vezetőedzőnek és tanítványainak most is a győzelem a cél természetesen, és ezért mindent megtesznek szombaton.

-Tudatosan készültünk a középszakaszra - mutatott rá Forray Gábor. - Tudtuk, hogy felpörgetett ritmusban kell bizonyítani heti két mérkőzésen. A játékosok és a szakmai stáb is élvezi ezt a részét a bajnokságnak, hiszen meccselni a legélvezetesebb dolog a sportban. Ami jelenleg megoldandó feladat, az a szerkezetünk megváltoztatása a sérülések miatt. Mint már említettem, vannak tehetséges fiataljaink, aki be tudnak szállni, és ezt bizonyították is a Szeged ellen, ám nem teljesen ugyanazon a poszton, mint ahol a maródiak játszanak. Át kell variálnunk ilyenkor az egész rotációt, és a mérkőzések között nincs annyi idő, hogy ezt edzéseken begyakoroljuk, így éles szituációban kell ezt a kihívást megugrani. A szakmai stáb feladata most, hogy úgy állítsuk össze az edzésmunkát, hogy a heti két összecsapáson a lehető legjobb formában tudjanak pályára lépni a játékosok. A Szeged elleni siker nagyon fontos volt számunkra, büszke vagyok a csapatra, mindenki óriásit küzdött. Pláne, hogy egy rendkívül kimerítő kupahétvégéből érkeztünk ebbe a meccsbe. Jó hangulatban várhatjuk tehát a folytatást. A szombati, oroszlányi túra sem ígérkezik sétagaloppnak. Az OSE erejét mutatja, hogy hosszabbításban nyerni tudtak Debrecenben. Frissebbek is, mert nem voltak érintettek a kupadöntőn. Mint minden találkozón, most is a győzelem a célunk. Mindent megteszünk, hogy növeljük a sikereink számát. Bízom benne, hogy szurkolóink most is elkísérnek minket, és támogatnak a lelátóról! - zárta gondolatait a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét trénere.

MVM-OSE Lions - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Tippmix Férfi NBI A-csoport, középházi középszakasz 2. forduló
2022. április 9., szombat 18.00
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Kapitány Gellért, Fodor Attila 
MKOSZ ellenőr: Hartyáni Zsolt

Szurkolói információkért kattintson ide

Szerző: Komáromy András, 22-04-07 18:01