Őrült izgalmak közepette harcoltuk ki az Eb-szereplést

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét mindkét centere, Karahodzics és Horti is szerepet kapott az osztrákok ellen.

 

Sztojan Ivkovics nem változtatott a Szlovénia elleni kereten, így ugyanarra a tizenkét játékosra várt a feladat, hogy legyőzzék Ausztriát és bebiztosítsák a helyünket a jövő évi kontinenstornán. A csapat háza táján optimista volt a hangulat feldobás előtt, mindenki abban bízott, sikerült kipihenni a tegnapi találkozót és nem okoz gondot a FIBA barátságtalan döntése, hogy ilyen rövid időn belül kell két nagyon fontos meccset lejátszani - írja a hunbasket.hu.
 
Váradi remek betöréséből született az első pont, majd Eilingsfeld dobott triplát. 5-0-ra vezettünk, remekül kezdtünk. Mahalbasic szerezte az első osztrák kosarat akcióból, de Benke azonnal triplával válaszolt. A negyed közepére utolértek minket az osztrákok, sőt, Klepeisz triplájával és Gutti duplájával a vezetést is átvették. Vojvoda rázta meg magát és szerzett bravúrkosarat, kellett nagyon. Filipovity pontjai után ismét nálunk volt a vezetés. Rados talált magára, két kosarat is dobott. 18-13-ra vezettek az osztrákok egy perccel a negyed vége előtt. Ismét Vojvoda kosara vitt közelebb hozzájuk, de Murati három büntetőt is dobhatott miután Váradi faultolta dobás közben. Kettőt értékesített. 20-15.
 
Osztrák kosárral kezdődött a második negyed, Váradi válaszolt rá, de Ersek azonnal dobott egy triplát, kilenccel vezetett az ellenfél. Eilingsfeld talált be, míg a túloldalon Vujosevic könnyedén jutott el a gyűrűnkig, így maradt a különbség. 31-19-nél Sztojan Ivkovics időt kért. Semmi nem sikerült, újabb kosarat dobtak az osztrákok. Továbbra sem találtunk a gyűrűbe, 33-19 volt a táblán a negyed közepén. Hosszú gólcsend után - két percig egyik csapat sem dobott kosarat -, Perl talált be. 35-23 volt a táblán, amikor az első félidő végjátéka előtt, időt kért Ausztria. Filipovity zsákolt egy brutálisat, majd Benke dobott egy "emberes" triplát. Feljöttünk 35-28-ra, amikor Filipovity dobhatott három büntetőt, kettő ment be. A negyed vége azonban ismét az ellenfélé volt. 39-30.
 
Ogunsipe triplája adta meg a második félidő alaphangját, Váradi válaszol rá, de képtelenek voltunk kivédekezni az ellentámadást, tíz fölött maradtak az osztrákok. Eilingsfeld talált be távolról. Furcsa játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket, Sztojan Ivkovics technikait kapott. Keller és Benke pontjaival jöttünk be tíz alá, de hiába szerzett labdát Váradi, nem tudtunk még közelebb zárkózni. Perl szerzett remek kosarat 51-42-es állásnál, de az ellentámadásból hármat kaptunk. Vojvoda dobott hármast, de ezúttal is jött a válasz az osztrákoktól. Ferencz távolijával viszont már hatra jöttünk fel, Váradi pontjaival pedig öt lett közte. 59-54.

 


Mahalbasic dupla, Filipovity tripla! Így indult az utolsó negyed. Perl és Lamesic is betalált, maradt a négy pont közte. Keller rontott két büntetőt is, Klepeisz viszont távolról talált be. Filipovityra fújtak támadót, vitatható döntés volt. Mahalbasic lépett ki a palánkunk alatt, de Filipovity triplája nem ment be, így maradt a 66-59 a táblán. Egészen Eilingsfeld triplájáig, három pontra jöttünk fel. Vujosevic és Vojvoda is betalált távolról, izgalmas volt a találkozó. Három perccel a vége előtt 71-66 volt a táblán. Vojvoda triplája esett be az osztrákok gyűrűjébe, majd ismét ő villant, 73-71. Ferencz duplájával, egy perccel a vége előtt egyenlítettünk. Mahalbasic pontjaival vették vissza a vezetést, Benke egyenlített. 11 másodperc volt hátra, időt kért Ausztria. Pont azonban már nem született, jöhetett a hosszabbítás. 75-75.
 
Lamesic szerzett vezetést az osztrákoknak, majd Vojvoda dobott be két büntetőt. Egy jó védekezés után Váradi dobott triplát. Kettő perc volt hátra, vezettünk. Mahalbasic csak az egyik büntetőt dobta be, de Vojvoda is hibázott. Klepeisz triplájával vették vissza a vezetést az osztrákok. Keller keze remegett meg a büntetővonalon, de hibáztak az osztrákok is. Benke 10 másodperccel a vége előtt, elképesztő triplát dobott. Időt kért Ausztria. Több kosár nem született, kijutottunk az Eb-re. 81-83.
 
Ausztria - Magyarország h.u. 81-83 (20-15, 19-15, 20-24, 16-21, 6-8)
Eb-selejtező, F-csoport
Kijev, Sports Palace
V.: Eddie Vlator, Paulo Marques, Michael Proc
 
Ausztria: Klepeisz 21/9, Vujosevic 8/6, Murati 15, Ogunsipe 6/3, Mahalbasic 14. Cserék: Lamesic 4, Rados 6, Ersek 3/3, Güttl 4.
 
Magyarország: Váradi 12/3, Vojvoda 22/12, Benke 14/6, Eilingsfeld 11/9, Keller 2. Cserék: Karahodzic -, Horti -, Ferencz 5/3, Perl 6, Filipovity 11/3.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Szerző: Komáromy András, 21-02-19 20:55