Őrült izgalmak után, hosszabbításban vertük a Kaposvárt

A szabadnapos hét előtt még egy fontos összecsapás várt a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétre szombaton. A középházat eddig vezető Kaposvár ellen az első félidőben magabiztosan kosárlabdázott a hírös városi alakulat, majd aztán fordult a kocka, és az utolsó percekben kellett hosszabbításra mentenie a KTE-nek a mérkőzést. A ráadásban a kiváló védekezés hozta meg a sikert a hazai csapatnak, így a középházban továbbra is veretlen a Messzi István sportcsarnokban a Forray-alakulat.


Pollard duplájával indult az összecsapás, majd Price is kettessel jelentkezett. Milutinovicot csak szabálytalanság árán tudták megállítani, ő pedig biztos kézzel állt a vonalra, 4-2. Martin is feliratkozott a pontszerzők közé a vendégeknél, majd Price kosarával átvette a vezetést a Kaposvár, 4-6. Nem sokáig maradt ez így, Klobucar egyesekkel egalizált, 6-6. Több pontatlanság is becsúszott a csapatok játékába, Pollard hármasa törte meg a csendet végül, 9-6. Felgyorsult a játék, ami inkább a Kaposvárnak kellett volna, hogy kedvezzen, mégis a KTE került ki jobban ezekből a percekből, 17-10. Szép hazai akcióval zárult az etap, Milutinovic tette fel tanárian, 21-13.


Klobucar folytatta a sort, utána pedig szerzett labdából kapott kiváló passzt a sarokban Ivkovic, és kíméletlenül büntetett, 26-13. Martin kettő plusz egyes akcióval hozta feljebb a somogyiakat, Ford pedig tízen belülre csökkentette a differenciát, 26-18. Karahodzsics állhatott oda a büntetővonalra, és higgadt maradt, 28-18. Pollard villanásaival tovább tudta növelni fórját a KTE, a felvonás derekán 37-23-at mutatott a kijelző, a vendégek pedig időt kértek. Apránként kezdte ledolgozni hátrányát a Kaposvár, 40-31-nél már Forray Gábornak kellett magához rendelnie tanítványait. Klobucar trojkájára Ford még tudott reagálni a dudaszó pillanatában, 45-34-gyel mehettek szünetre a csapatok. 


Élesebben kezdett a Kaposvár, 0-8-as futást produkáltak az első két percben, így három egységre olvadt a KTE előnye, Forray Gábor időt kért. Wittmann passzából Dramicanin termelte be, a büntető viszont kimaradt, 47-42. Hilliard tempójával már csak kettő pont volt a differencia, Price pedig bedobta a ziccert, és még az extra egyest is, ezzel átvette a Kaposvár a vezetést, 48-49. Dramicanin vette hátára a kecskemétieket, és ragadták vissza a kezdeményezést, csatlakozott hozzá Pollard is, 59-56-os eredménynél somogyi időkérés következett. Több pont ebben a negyedben már nem esett. Szűk KTE-előnnyel jöhetett a záró etap.


Pollard kettesére Diggs hármassal reagált, őt Hilliard másolta, 61-62. Klobucar a legjobbkor hintette be kintről, 64-62. Csorvási termelte be a gyűrű alól, Karahodzsics is ugyanígy tett a túloldalon, 66-64. Diggs büntetői pontosak voltak, Price pedig lepattanó után, lendületből vihette gyűrűre, 66-68. Karahodzsics második egyesét dobta be, míg Diggs egy újabb trojkával vétette észre magát, 67-71. Pollard volt rettentően harcias, és kettő plusz egyes akciója után 70-71 állt a táblán. Felváltva estek a kosarak, Diggs extra triplája után viszont taktikai értekezletet kellett tartani a hazai oldalon, 74-78. Őrült izgalmak kezdődtek az utolsó percekben, mindkét térfélen szépségdíjas dobásokat mutattak be a játékosok, 81-84-nél Forray Gábor időt kért, ekkor még 19 másodperc volt hátra. Pollard vezette fel, majd rá is jött ki a figura, és csont nélkül süllyesztette el hármasát, 84-84. Négy szekundum maradt még a rendes játékidőből, Lazic mester kikérte idejét, félpályáról jöhetett így csapata. Hilliard kiszorított helyzetből eldobta, nem járt sikerrel jöhetett a ráadás. 


Labdát szerzett a KTE, pontokat viszont először a Kaposvár jegyezhetett, 84-86. Klobucar kiválóan állt bele távolról, 87-86. Martin forgatta meg védőjét, majd a fault után csak az egyik büntetőt értékesítette, 87-87. Klobucarnak ütöttek oda ketten is csúnyán, jöhetett a két egyes, ám a második volt jó egyedül, 88-87. Jó hazai védekezés után Pollard ellen szabálytalankodtak, és nem remegett meg a keze, 90-87. Hilliardot sapkázták le, utána viszont nem változott a differencia jó darabig, mígnem Martin zsákolta be, 90-89. Wittmann állhatott a vonalra, mindkettőt bevarrta, 92-89. Időt kért a Kaposvár, 13 szekundum volt még az első extra negyedből vissza. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét most is kiválóan védekezett, és ezzel kiharcolta a nagyon fontos harmadik győzelmét a középházban. A végeredmény: 92-89. 

Forray Gábor vezetőedző értékelése: Nem tudom hova fokozni a szavakat, nagyon büszke vagyok a csapatomra, fantasztikus amit produkáltak. 17 nap alatt 7 meccset játszottunk pihenő nélkül. Az utolsó leheletünkig küzdöttünk, a szívünk vitt minket előre. Vert helyzetből harcoltuk ki a hosszabbítást. Ezt magunknak köszönhetjük, mert puhán jöttünk ki a harmadik negyedre, és ezt a Kaposvár kihasználta, ritmust fogtak. Aztán mindig volt náluk valaki, aki extra dobást mutatott be, és így hátrányba kerültünk. Onnan kapaszkodtunk vissza az utolsó pillanatokban. A hosszabbításban fegyelmezettebbek voltunk, és nagyon jól védekeztünk. Nem tudom honnan szedtük ehhez az erőt, de le a kalappal. Fognak most kapni pár nap pihenőt a játékosok, nagyon megérdemlik. Lezárult az első kör a számunkra, ebből hármat nyertünk, ami jónak mondható. Nincs még vége, van hátra négy további fontos meccs, azokra kell fókuszálnunk. Köszönöm a szurkolóknak a fergeteges biztatást, ők adták azt a plusz erőt, ami kellett a győzelemhez. 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Kaposvári KK h.u. 92-89 (21-13, 24-21, 14-22, 25-28, 8-5) 
Tippmix Férfi NBI A-csoport, középházi középszakasz 4. forduló
2022. április 16., szombat 18.00
Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Csabai-Kaskötő Brigitta, Makrai Márton
MKOSZ ellenőr: Vághy Tamás János

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 29/12, Fazekas 2, Milutinovic 11/3, Klobucar 18/9, Dramicanin 14/6. Csere: Wittmann 6/3, Karahodzsics 9, Kiss D. -, Ivkovics 3/3.
Vezetőedző: Forray Gábor

Kaposvári KK: Hilliard 19/9, Plézer 1, Price 19, Hendlein 2, Martin 18. Csere: X. Ford 8/6, Diggs 18/12, Csorvási 4, Bogdán -, Puska -, Krnjajszki -.
Vezetőedző: Nikola Lazic


Fullcourt: http://netcasting4.webpont.com/?hun_2phm_48

Szerző: Komáromy András, 22-04-16 20:45