Öt nap alatt kétszer játszunk a DEAC-cal

Folyamatosan arra törekszik csapatunk, hogy tartani tudjuk a szerda-szombat ritmust, ahogyan az az előzetes tervekben is volt. Habár a járványhelyzet miatt ez a feladat nem egyszerű, nekünk sikerült megoldást találni most szombatra is.

A 17. fordulóból előrehozott bajnoki találkozón lépünk pályára szombaton Debrecenben, majd október 14-én, szerdán 18:00 órakor a cívis városiak érkeznek a Messzi István sportcsarnokba az eredeti forgatókönyvnek megfelelően. A hazai mérkőzésre az előregisztráció hétfőn reggel indul majd honlapunkon a korábbihoz hasonlóan.

A DEAC már a Duna Aszfalt Kupán is megmutatta, hogy a bajnokság legjobb csapatai közé fog tartozni, nagyon magabiztosan nyerték meg az általunk szervezett négycsapatos tornát.

Két bajnoki találkozót tudtak eddig ők is lejátszani. Hazai pályán győzelmet arattak a paksiakkal szemben, majd két napja a Szolnoki Olajbányász vendégeként szenvedtek vereséget.

Ugyanilyen mérleggel várhatjuk mi is a szombati összecsapást. A szezonnyitón a Kaposvárt hosszabbításban fektettük két vállra, szerdán pedig harcos meccsen maradtunk elől az ASE otthonában.

A debreceniek honlapja felhívja a figyelmet, hogy a találkozóra csak tünetmentes szurkolók látogathatnak ki, a beléptetéskor pedig testhőmérséklet mérésre kell majd számítani. Maszk szabályos használata az egész mérkőzés teljes időtartamára kötelező, továbbá a higiéniás szabályok betartása érdekében kézfertőtlenítő pontok lesznek kihelyezve.

Váradi Kornél vezetőedző: 

-         A szövetség kérésének megfelelően, illetve  a sportág érdekében továbbra is partnerek vagyunk abban, hogy minél több mérkőzést le tudjunk játszani a szerda-szombat ritmusban. Szerencsénkre a DEAC is ugyanezt szeretné, így le tudtuk kötni a szombati mérkőzést. A szerdai, paksi összecsapást követően már a debreceniekre fókuszáltunk, és természetesen a saját játékunk gyenge pontjait is kielemeztük. Ellenfelünk nagyon erős, mély kerettel rendelkezik, egyértelműen a topcsapatok közé tartoznak. A legfontosabb az lesz, hogy a meccs elején ne engedjük őket érvényesülni, rögtön keményen lépjünk fel, ne hagyjuk, hogy a saját ritmusukat ránk erőltessék. Mindenki egészséges nálunk, teljes kerettel tudunk utazni.

 

DEAC – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 17. forduló (előrehozott)
2020.10.10., 18:00
Debrecen – Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők, ellenőr:  Győrffy Pál Attila, Tözsér Dénes, dr. Mészáros Balázs, Dernei Gábor

 

Szerző: Komáromy András, 20-10-09 12:16

Kapcsolódó dokumentumok