Parádés győzelem a Sopron ellen

A válogatott szünet előtti utolsó bajnokiját a 13 mérkőzés óta veretlen Sopronnal játszotta a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A lüktető iramú összecsapáson végig dominált a hazai gárda, és fölényesen győzött.


Pollard kettesére Ford hármassal válaszolt, ezt követően pedig Kucsera és Wittmann süllyesztett el egy-egy trojkát, 8-3. Dramicanin és Milutinovic tetszetős kosaraival tartotta előnyét a KTE, az etap feléhez érve 15-9 állt a táblán. Borisov révén egyenlítettek a soproniak, majd Ford is betalált, 15-17-nél Forray Gábor időt kért. Meghallgatásra találtak intelmei, és Klobucar és Wittmann ziccereivel már a Kecskemét vezetett 21-17-re. A negyedet a csapatkapitány bátor betörése zárta, 23-18.


Ott folytatta Wittmann, ahol befejezte, és egy szépen felépített támadásból, majd labdaszerzés után távolról is betalált, 28-18. Időt kértek a vendégek, Borisov rögtön egy hármassal tért vissza a pályára, erre Karahodzsics a palánk alól reagált, 30-21. Kiss Dávid pöcijét követően újra tíz pont volt a differencia a felek között, 34-24. Továbbra is masszívan védekezett a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, leginkább kintről tudtak csak sikeresek lenni a vendégek, így 41-31-nél, a 18. percben újra időt kért Kostas Flevarakis. Nem zökkentek ki Wittmannék, sőt extra dobásokkal még tovább hizlalták fórjukat a félidőre, 53-37. 


Magas hőfokon folytatódott a küzdelem: Myers hármasára Wittmann adott gyorsan választ, majd Mack és Montgomery is eredményes tudott lenni, 56-44. A Sopron amerikai légiósai lendületre kaptak, és behozták csapatukat tíz pont alá, 56-48-nál Forray Gábornak kellett taktikai értekezletre hívni tanítványait. Kiss és Wittmann is pontosan célzott, majd Dramicanin állhatott a vonalra, 62-48. Vendég időkérést követően Milutinovic középtávolival jelentkezett, 64-48. Mindig volt ezután is válasza a soproni kosarakra a Kecskemétnek, így 71-58-cal vághattak neki a záró etapnak a csapatok. 


Dramicanin a sarokból hintette be könnyedén, őt pedig egy SKC kettes után Milutinovic követte, 77-60. A soproniak mestere időkéréssel igyekezett változtatni csapata játékán, ám a kiválóan játszó KTE ellen nem tudtak sem védekezésben, sem támadásban maradandót nyújtani, így öt minutummal a vége előtt 83-64 állt a kijelzőn. A görög tréner ismét megszakította a játékot, ledorgálta játékosait, a kecskeméti henger viszont nem állt le. A végén a fiatalokból álló ötös is parádézott, és magabiztosan húzta be a rettentően értékes győzelmet a KTE, megszakítva az SKC győzelmi szériáját. A végeredmény: 91-71.

Forray Gábor vezetőedző értékelése: Szeretnék köszönetet mondani a játékosaimnak, és természetesen gratulálni nekik. Nehéz időszakon vagyunk túl, ezer sebből véreztünk, mégsem hagytuk magunkat, és mindig a maximumra törekedtünk. Ezen az estén nagyon jól játszottunk, végig mi irányítottunk, igazi csapatmunka volt. Külön szeretném megköszönni a kecskeméti közönségnek, hogy fantasztikus hangulatot teremtettek most is!

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Sopron KC 91-71 (23-18, 30-19, 18-21, 20-13)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 23. forduló
2022.02.16, szerda 18:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért,  Nyilas István, Sörlei Attila        
MKOSZ ellenőr: Farkas Zoltán

Duna-Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 24/12, Pollard 9, Klobucar 9/3, Kucsera 6/6, Karahodzsics 12.
Csere: Dramicanin 16/6, Milutinovic 8/6, Kiss D. 4, Tóth B. 3/3, Lukács D. -, Ivkovic -.
Vezetőedző: Forray Gábor

Sopron KC: Myers 16/3, Fazekas -, Borisov 26/15, Ford 11/3, Montgomery 11/3.
Csere: Mack 4, Sitku 3/3, Werner -, Halász -, Schöll -, Csendes -, Takács N. -.
Vezetőedző: Kostas Flevarakis

 

Fullcourt: http://netcasting4.webpont.com/?hun_1656

Szerző: Komáromy András