Pécsen kell bizonyítani szombaton

Az NKA Universitas Pécs ellen szombaton 19 órakor csap össze idegenben a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az alapszakasz 24. fordulójában. 

Az NBI A-csoportos újonc alakulat ellen a kecskeméti meccset megnyerték férfi kosárlabdázóink (71-70), ám azóta erősödött a baranyai alakulat, és ez a tabellán is tükröződik, hiszen közel állnak a rájátszást érő pozíciókhoz a 9. helyezésükkel. 

Mindkét gárda nyerni tudott a 23. fordulóban. Az NKA az OSE Lions otthonában aratott sikert, míg a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét folytatta jó hazai szériáját a Körmenddel szemben a Messzi István Sportcsarnokban, ezzel értékes pontokat szerezve. 

A szombaton 19 órakor kezdődő összecsapás tehát ismét kiélezettnek ígérkezik. Ivkovic Stojan szakmai igazgató így nyilatkozott a meccset megelőzően: 

-Különleges helyzet volt számunkra a legutóbbi mérkőzés, hiszen a Körmend komplett csapattal érkezett, mi pedig az amerikai játékosunk nélkül játszottunk, objektív okok miatt - mondta Ivkovic. - Számunkra ez egy nagy győzelem volt, és megmutatta, hogy van esélyünk az A-ligában. Hallottam azokat a háttérhangokat, hogy összeomlott a kecskeméti stratégia. Erre sikerült rácáfolni. Az előző szezonokban mindig jól kezdtünk, zömmel győzelmekkel, és mikor a többi csapat összeállt, légiósokat cseréltek, akkor valóban voltak döcögős időszakaink. Most nem sikerült ezt az előnyt megszereznünk az elején, ám ennek megvannak az okai. Kiss Dávid szemsérülése miatt centert kellett igazolni, és így a magas bedobó pozíció maradt hiányos, majd sorra jöttek a sérülések, nem voltunk hónapokig teljesek. Bizonyítottuk azonban, hogy nem vagyunk rossz csapat. Hozzáteszem, hogy ritkán szerepeltünk ennyi győzelemmel az alapszakasz második felében. Mint korábban is mondtam, február után fogjuk szépen lassan a jobbik arcunkat megmutatni. Ez hogy elég lesz-e a győzelemre, vagy sem, azt Isten tudja csak megmondani ebben a bajnokságban. Nagyon fontos az is, hogy most három hónap először tudunk komplett kerettel készülni. Ivkovic Milánnak van egy krónikus problémája, ő egyedül nem tud minden edzésen a többiekkel dolgozni, de rajta kívül mindenki egészséges. A Pécsnek gratulálok, mert nagyon jó szezont futnak. Komoly erősítésen mentek át, mióta itt játszottunk velük. Hoztak két új amerikai játékost, és új edző is van, de nekünk a saját dolgainkkal kell továbbra is foglalkoznunk elsősorban. Fel kell készülnünk az agresszivitásukra, és kontrollálnunk kell a támadó lepattanókat. Szurkolóink támogatására most is számítunk - zárta gondolatait a mesteredző. 

NKA Universitas Pécs - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
Tippmix Férfi NBI A-csoport alapszakasz, 24. forduló
2024. március 16., szombat 19:00 @ Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Fodor Attila, Földesi Ádám 
MKOSZ ellenőr: Németh Csaba János

Az U20-as meccs 16.00-kor kezdődik.

Élő közvetítés a felnőtt meccsről a MindiGO-n előfizetés után.


>>> Szurkolói információk ide kattintva <<<

Szerző: Komáromy András, 24-03-14 16:55