PÉNTEKEN VISSZAVÁGHATUNK A PAKSI VERESÉGÉRT

2020 első meccsét hazai környezetben vívja pénteken 18:00 órakor a KTE-Duna Aszfalt a Messzi István sportcsarnokban.

Az alapszakasz 14. fordulójában az Atomerőmű SE érkezik Kecskemétre. A két együttes paksi találkozóján az ASE győzött hat ponttal (90-84), azóta viszont két légióst is cseréltek. A jelenleg a tabella 4. helyén álló ellenféllel szemben nehéz összecsapás vár Forray Gábor tanítványaira, de a vezetőedző bizakodó.

- Hazai pályán mindenképpen szeretnénk visszavágni, viszont azóta még jobban megerősödött a paksi alakulat, és méltán vannak a legjobb négyesben. A topcsapatok kategóriájába tartoznak. A győzelem most is bravúr kategória lenne, de azon vagyunk, hogy hagyományainkat folytatni tudjuk az élcsapatok ellen. Az ASE ellen mindig szoros és izgalmas meccseket játszunk, függetlenül attól, hogy éppen hol állunk a tabellán. Úgy gondolom, most is ilyen lesz ez az összecsapás. Szurkolóinkra nagyon számítunk ezúttal is, hiszen nagy erőt adnak számunkra mindig a lelátóról. Egy jó hangulatú, parázs ütközetre számítok, ahol a KTE-Duna Aszfalt győztesen hagyja el a pályát.

Az előző két meccsen nem jött ki a lépés a csapat számára. Kellett-e most többet foglalkozni a lelki tényezőkkel?


- Valóban két vereség után jön most a Paks hozzánk, de úgy gondolom, hogy mindenki profi és tudja a dolgát, nincs különösebb jelentősége az utóbbi két meccsnek. Az Oroszlány otthonában egy ponttal kaptunk ki, a Szolnok pedig más szintet képvisel. Hozzáteszem, hogy egészen sokáig tartottuk magunkat, majd az Olaj megrázta magát, extra hárompontosokkal lendületet kaptak, és eldöntötték a meccset. Öröm az ürömben, hogy a fiataloknak is tudtunk több játéklehetőséget adni. Fontos, hogy szokják az A-csoportos légkört. Tesszük a dolgunkat, az építkező munka folyamatosan zajlik, és meghozza a gyümölcsét.

 

KTE-Duna Aszfalt-Atomerőmű SE
férfi kosárlabda NBI A-csoport, 14.forduló
2020.01.03., péntek 18:00 Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Papp Péter, Török Róbert, Goda László
MKOSZ Ellenőr: Hartyáni Zsolt


U20-as meccs kezdete: 15:00

Szerző: Komáromy András, 20-01-02 14:26