Pollard: A csapat sikere sokkal fontosabb a 38 pontomnál

Mondhatjuk, Xavier Pollard kirobbanó formában van, hiszen az előző fordulóban is bekerült a legjobbak közé a forduló válogatottjába. Most viszont nagyságrendekkel emelkedett ki a mezőnyből: 38 pontos (6/8 dupla, 5/6 tripla, 11/11 büntető), 9 lepattanós, 3 gólpasszos, 1-1 szerzett és eladott labdás, valamint 9 kiharcolt személyi hibás teljesítménye 56 VAL-nak felelt meg 39 perc alatt, ami messze a 7. forduló legjobb teljesítménye volt. Nem mellékesen pedig a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét győzött is a Szeged ellen.

Az amerikai kosárlabdázót kérdeztük arról, hogyan élte meg a szép győzelmet, és a szurkolóinktól felé áradó szeretetet.

38 pontot szereztél a Szeged ellen, és a többi mutatód is kiváló volt. Volt már ehhez hasonló teljesítményed a pályafutásod során?

-Még a második profi szezonomban, Svájcban volt egy ennél is jobb meccsem, akkor 42 pontot szereztem. Ettől függetlenül ez a mérkőzés is nagyon emlékezetes marad számomra. Ami a legfontosabb, és ez az egész csapat érdeme, hogy 5-2-vel állunk a dobogón hét fordulót követően. Szóval a csapat sikere nekem sokkal fontosabb annál, hogy én 38 pontot dobtam!

A szurkolók a nevedet skandálták és külön megtapsoltak. Ezt hogy élted meg?

- Minden sportoló álma, hogy a szurkolók előtt bizonyítson, és hogy megkapja azt a szeretetet, amit én is megkaptam pénteken este. Különösen örültem, hogy családom is kint volt a találkozón, feleségem és kislányom is átélhette ezt a varázslatot. Köszönöm a KTE drukkereinek!

A napokban lett fél éves a kislányod, Phoenix. Volt ünneplés?

- Igen, most lett hat hónapos, és minden egyes nap hálát adok a sorsnak, hogy a feleségem és ő az életem részei. Elkezdtek jönni a fogacskái, így nem nagyon tudtunk ünnepelni, de ettől függetlenül minden egyes nap, amit velük tölthetek, ajándék számomra.

Szerző: Komáromy András, 21-10-25 15:46