Rangadóhoz méltó csatát vívtunk a Szolnokkal

A vártaknak megfelelően nagy érdeklődés övezte mindkét oldalon a Kecskemét-Szolnok szomszédvári rangadót, amelyen a KTE új igazolása, Jaka Klobucar is bemutatkozott, méghozzá meggyőző produkcióval. A végjátékban a Szolnok bírta jobban az idegőrlő csatát, és megszerezték a győzelmet.


Labdaszerzést követően Pollard süllyesztett el egy trojkát, majd Kucsera bátor betörését követően már 5-0 állt a kijelzőn. Subotic és Badzim pontjaival azonban gyorsan egalizált a Szolnok, 5-5. Kiegyenlített, fizikális csata folyt a parketten, ezt a sok fault is jól fémjelezte. Klobucar rögtön hárompontossal mutatkozott be kecskeméti mezben, majd egy szépen végigvitt ziccert is értékesített, 18-14. Az etap utolsó perceiben viszont a vendégek voltak pontosabbak, 20-23. 


Az első negyedet követően a “van egy dobásod” játékunk során először sikerült betalálni (a második kísérlet volt eredményes) egy szurkolónknak. Gratulálunk Horváth Barbarának a BioTech USA Magyarország ajándékcsomaghoz! 


Kovács kettesére Karahodzsics a vonalról reagált, 21-25. Jó védekezés után Klobucar először kettessel, majd egy kiváló labdával vétette észre magát. Utóbbi Karahodzsics zsákolta be, 25-27. Időt kért a vendégek mestere, ám nem tudták megtartani minimális előnyüket, ugyanis a negyed közepén Pollard büntetőivel fordított a Kecskemét, 30-29. 36-36-nál érték be a KTE-t a Tisza-partiak, ám még volt egy támadásra idő, ami előtt kikérte idejét Forray Gábor. Wittmann vállalta magára a befejezést, és nagyon jól tette, 38-36-tal mehettek szünetre a csapatok. 


Subotic révén egyenlített a Szolnok, ám Wittmann hármasa, majd Pollard támadó lepattanó után értékesített kettese 43-38-ra alakította az állást. Dramicanin trojkájával 46-39-re léptek meg a hazaiak, majd jó védekezés után Klobucar volt higgadt, 48-39-nél taktikai értekezletre hívta fiait Gasper Potocnik. Badzim hármassal jelezte, hogy megértette az intelmeket, utána pedig társai is csatlakoztak hozzá, és pillanatok alatt visszajöttek a meccsbe, 48-48. Ezúttal Forray Gábor rendelte magához tanítványait, ám támadásban akadozott a gépezet, míg a túloldalon rendre beestek a dobások, 48-53. Megtört aztán a jég: Klobucar a sarokból állt bele hibátlanul, Pollard pedig a büntetővonalról hozta feljebb a KTE-t, 52-53. Jó védekezés után Wittmann tört be és vitte végig, és ezzel már a házigazdák vezettek, 54-53. Őrizte egypontos előnyét a Kecskemét, az utolsó támadásból viszont Badzim buzzer beaterrel jelentkezett, 58-60.


Dramicaninról feledkeztek meg, és ő ezt kegyetlenül megbüntette, 61-60. Felváltva estek a kosarak, majd Rudner triplája időkérésre sarkallta a KTE stábját, 63-67. Karahodzsics harcolt meg a lepattanóért, és csak faulltal tudták megállítani. Sikerült begyötörnie, és még egyet dobhatott is bónuszként, 66-67. Cummings ellen nem volt ellenszer a palánk alatt, és az ő révén 67-74-re lógott meg az Olajbányász hat minutummal a vége előtt. Percekig nem találtak be a felek, majd Klobucar törte meg a csendet, s kettő plusz egyes akciójával már 20 pontnál járt. Semmilyen rendezvényre nem való rigmusok miatt kellett figyelmeztetni a szolnoki szurkolókat, Karahodzsics végül egy szép megoldással csendesítette el őket, 72-74. A válogatott center ismét betermelte, és ezzel ismét egálra álltak a csapatok kettő és fél perccel a zárás előtt,  74-74. Cummings a palánk alól, Pongó pedig távolról volt eredményes, 74-79. A hajrát jobban bírta a Tisza-parti gárda, a végeredmény: 74-81.

Forray Gábor vezetőedző értékelése: Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez. A kecskeméti csapatnak is jár a gratuláció, mert megmutattuk, hogy van karakterünk, egyenrangú partnerei voltunk a Szolnoknak. A végén rossz döntéseket hoztunk, és ezt megbüntették a vendégek. A sors fintora, hogy pont Pongó Máté hármasa végzett ki minket, azt gondolom, hogy az volt a döntő momentum. Rendre nüanszok hiányoznak, most már jó lenne, ha a végén mi örülhetnénk a győzelemnek. Én hiszek benne, hogy ez meg fog fordulni, és elindulunk felfelé. Köszönöm a közönségnek, hogy kiváló hangulatot teremtettek.


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Szolnoki Olajbányász 74-81 (20-23, 18-13, 20-24, 16-19)
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 21. forduló
2022.02.04., péntek 18:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Tóth Cecília, Makrai Márton      
MKOSZ ellenőr: Dernei Gábor


Szolnoki Olajbányász: Pollard 16/6, Wittmann 7/3, Jaramaz 1, Kucsera 2, Karahodzsics 17. Cserék: Klobucar 20/6, Ivkovic -, Dramicanin 11/6, Kiss -.
Vezetőedző: Gasper Potocnik

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Solano 8, Badzim 11/9, Cummings 20, Subotic 11, Taiwo -. Cserék: Pongó 7/6, Gilszki -, Kovács 2, Pallai 5/3, Rudner 5/3, Zsíros 1, Cakarun 11.
Vezetőedző: Forray Gábor


Fullcourt: http://netcasting4.webpont.com/?hun_1640

Szerző: Komáromy András, 22-02-04 20:31