Régi-új edzővel várhatjuk pénteken a Szegedet

Két fontos győzelmet szerzett egymást követően a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az előző fordulókban. A cél, hogy a harmadik is meglegyen, ám ehhez a maximumot kell ezúttal is nyújtani.

A szegediek nagy utat tettek meg a bajnoki dobogóig az utóbbi másfél évtizedben, ezért is számít nagy eredménynek a tavalyi bronzérem megszerzése a Tisza-parti városban. Hasonló tervekkel vágtak neki ennek az idénynek is, ám úgy tűnik, a kétfrontos terhelés rányomta a bélyegét szereplésükre. A FIBA Europe Cup selejtezőjében a TFT Szkopjét legyőzték, majd a későbbi főtáblás Medi Bayreuth ellen vereséget szenvedtek, így végül nem jutottak tovább.

A honi bajnokságban eddig négy mérkőzést tudtak lejátszani a szegediek, és egyszer tudtak csak nyerni, ám érdemes megjegyezni, hogy a Szolnok és a Kaposvár ellen csak egyetlen ponttal maradtak alul. Győzelmüket a ZTE ellen szerezték meg idegenben. Az előző fordulóban hazai pályán szenvedtek vereséget az MVM-OSE Lions ellen (64-73). 

Az Oroszlány és az Alba elleni győzelemmel a kecskeméti gárda fellépett a tabella 4. helyére. Jó hangulatban várhatja tehát a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a pénteki összecsapást, amelyen már Forray Gábor vezetőedző irányít.

-Rettentően kiegyenlített az idei bajnokság, egyedül a Falco Szombathely lóg ki felfelé a sorból - nyilatkozta Forray Gábor a meccset megelőzően. - Az őket követő együttesek azonban képesek egymás ellen nyerni, így mindent meccset úgy kell felfognunk, mintha bajnoki döntőt játszanánk. A szegediek a legutóbbi meccsükön vereséget szenvedtek, és 1-3-mal állnak a 13. helyen, de nem szabad, hogy ebből a számsorból induljunk ki, mert ettől függetlenül egy nagyon komoly együttes. A játékukat egyértelműen a Persons – Cook duó szabja meg, és mellettük Bognár Kristóf is húzóembere a Szegednek. Őket kell limitálnunk, ami nem lesz egyszerű feladat, de felkészültünk belőlük alaposan. A kulcsa az összecsapásnak még az lesz, hogyan fogunk tudni a védekezési szisztémájukhoz alkalmazkodni, azaz mi hogyan fogjuk tudni támadni. Gyakran alkalmaznak váltásos védekezést, amiből kikényszerítenek rossz dobásokat, majd ebből villámgyorsan mennek át tranzícióba, ezekből eredményesek, így fognak ritmust. Tehát a visszarendeződésünkre kell odafigyelni, illetve arra, hogy minél pontosabban fejezzük be az akcióinkat.  Szurkolóink biztatására ezúttal is nagyon számítunk, a hazai pálya extra hangulata sokat segíthet számunkra megnyerni a találkozót! - mutatott rá a tréner.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Naturtex-SZTE-Szedeák
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 7. forduló
2021.10.22., péntek 18:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Frányó Péter, Lengyel Ádám
MKOSZ ellenőr: Bodrogváry Iván

 


Szurkolói információk

Jegy- és bérletértékesítés

A teljes árú (felnőtt) szezonbérletek 10 ezer forintba kerülnek, míg a kedvezményes (diák és nyugdíjas) szezonbérletek 8 ezer forintért vásárolhatók meg.

Csak az alapszakaszra szóló bérlettel is készülünk, ez egységesen 5 ezer forint.

A jegyárak is változatlanok maradtak: a felnőtt jegy 1500 forintba kerül, a nyugdíjasok és diákok pedig 1000 forintért vásárolhatják meg a tiketteket. Hatéves kor alatt a mérkőzés látogatása díjmentes. 

Beléptetés

A koronavírus ellen védett személy az, aki ezt a 60/2021. (II.12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (védettségi igazolvány) bemutatásával vagy applikáción keresztül igazolja. A koronavírus elleni védettség igazolása, illetve a koronavírus ellen védett személye felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy életkorának ellenőrzése során felszólításra az érintett személynek a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványt (személyi igazolvány, útlevél, vezetői engedély vagy diákigazolvány) is be kell mutatnia.


A létesítménybe kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató személy léphet be. Ha valaki a COVID-19 betegséggel összefüggésbe hozható tüneteket mutat, és/vagy a testhőmérséklete meghaladja a 37,5 °C-t, a belépést meg kell tagadni. Amennyiben feltételezhető, hogy testhőmérséklete egyéb körülmény miatt (futás, napon történő huzamosabb tartózkodás stb.) is megemelkedhetett, 5 perc elteltével ellenőrző mérést kell elvégezni. Amennyiben az ellenőrző mérés is 37,5 °C-ot meghaladó testhőmérsékletet eredményez, az érintett személy a sportlétesítménybe nem léptethető be.

Szerző: Komáromy András, 21-10-21 12:38

Kapcsolódó dokumentumok