Rendkívüli helyzet Kecskeméten

Egészen rendkívüli helyzetben várja a szombati, Sopron elleni bajnoki mérkőzést a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Ugyan a magyar válogatott (mindannyiunk büszkeségére sikeres) Eb-selejtezői miatt a bajnokságba iktatott szünetben mód volt a sérültek gyógykezelésére, az utolsó napok felborították a pontosan megtervezett programot.

Kevesebb, mint 24 órával a kezdés előtt ugyanis biztosnak tűnik, hogy a csapat szakmai stábjának egyetlen tagja, a stáb legfiatalabb edzője, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia U16-os csapatát is irányító Dusan Markovic (a kép jobb oldalán) lehet csak ott a mérkőzésen. Segítője a korábbi kecskeméti masszőr, Kovács István lesz.

A többiek vagy már igazolt Covid-19 fertőzöttek, vagy a PCR-teszt eredményére várnak. Természetesen a járványügyi szabályoknak megfelelően az érintettek az első tünet után már nem lehettek a csapattal. Ugyanez vonatkozik a játékosok közül azokra, akik szintén teszten estek át.

Klubunk az MKOSZ protokollja szerint jár el, a csapat pályára lép a Sopron ellen.

Dusan Markovic így nyilatkozott a szombati összecsapást megelőzően: 


- Nehéz most a szakmáról beszélni, nagyon gyorsan változott meg nálunk minden. A szünetet a csapat megpróbálta maradéktalanul kihasználni arra, hogy felkészültek legyünk az alapszakasz hajrájára. Abban a helyzetben, amiben most vagyunk, egyértelműen a játékos kvalitásai, profizmusuk, emberi tartásuk lesz a legfontosabb. Persze, rendkívül sokat számíthat, hogy a sérülés után gyógyuló Wittmann Krisztián és Nemanja Jaramaz tud-e játszani, és kire nem számíthatunk majd. Nem tudom, hogyan alakul a mérkőzés, egyben azonban biztos vagyok, aki ott lehet, az mindent megtesz a győzelemért.

 

Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét – Sopron KC
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, 25. forduló
2021.02.27., 17:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Győrffy Pál Attila, Balogh Gyula
MKOSZ ellenőr: Bognár Tibor

U20-as kezdés: 14:00 órakor.

Szerző: Komáromy András, 21-02-26 18:40