Révész Ádám: Fejben kell most erősnek maradnunk

A KTE-Duna Aszfalt magasembere 16 év után tette át székhelyét Szegedről Kecskemétre. Megtalálta a számításait, megkapta a kellő játéklehetőséget, és most abban bízik, hogy minél előbb visszatérhet majd a Tisza-partról a csapattársakhoz, mert ez az, ami most igazán hiányzik az életéből.


-    Sokat köszönhetek Szegednek, hiszen itt nevelkedtem, és a barátaim többsége is itt él. Viszont Kecskemétet is gyorsan a szívembe zártam, nagyon jól éreztem magam az első szezonomban – mondta Révész Ádám. – Úgy gondolom, hogy amiért szerződtettek, azokat a feladatokat elvégeztem, viszont mindig van hová fejlődni, és ez motivál most az itthoni edzések alatt is. A KTE tipikusan az a csapat, ahol ha megtanulod a játékrendszert, akkor egyre hasznosabb tagja tudsz lenni az együttesnek. Szeretnék folyamatosan jobb lenni, és még több energiát vinni a pályára.

A két méter magas center hozzátette, hogy a szakmai stáb által hétről-hétre előírt feladatok sokat segítenek a kondíciójának megőrzésében. Főleg futó- és erősítő gyakorlatokkal igyekszik formában maradni, de az utóbbi két hétben fogfájással szenvedett, így nem volt könnyű dolga. A koronavírus veszélyhelyzet miatt most elég komplikált fogászati beavatkozást végezni, de a mai napon úgy néz ki, hogy tudják orvosolni a problémáját.

-    A  Tisza-parton szoktam a futóedzéseket végezni, igyekszem olyan helyeket találni, ahol kevés ember mozog. Továbbá otthon csinálom az erősítő feladatokat. A Polar-rendszerrel magunk és a szakmai stáb számára is tudunk visszaigazolást adni az állapotunkról, rendkívül nagy hasznát vesszük. A legjobban a labdával való gyakorlatok, a csapattársakkal való játék hiányzik, hiszen a kosárlabdának ez lenne a sava-borsa. A következő szezonban már négyes poszton is számítanának rám Forray Gáborék, ezért fontos lenne, hogy minél előbb el tudjam kezdeni a dobógyakorlatokat, nagyon remélem, hogy hamarosan jóra fordul a helyzet országosan. Az egyik fogammal már két hete szenvedek, ma végre pontot tehetünk ennek a végére, és újra maximális fordulatszámon tudok pörögni.



Révész Ádám a csapattársakkal és a szakmai stábbal is folyamatosan tartja a kapcsolatot az interneten keresztül. Aki ismeri, azt tudja róla, hogy igazi társasági ember, így a mostani helyzet kihívásokkal teli számára.

-    Nehezen viselem, hogy nem tudok rokonokkal, barátokkal személyesen találkozni, a húsvét sem volt az igazi így. Viszont fejben most erősnek kell maradnunk, ha betartjuk a szabályokat, annál előbb vége lesz ennek az embert próbáló időszaknak. Arra buzdítok mindenkit, hogy bármennyire is nehéz, de tartsa be a hatósági előírásokat, mert ez mindenki érdeke. Én sem vagyok egy otthonülős típus, de sorozatokkal, filmnézéssel, zenehallgatással próbálom a felszabadult plusz időt eltölteni – zárta gondolatait a KTE-Duna Aszfalt játékosa.

Szerző: Komáromy András, 20-04-15 13:53