Schöll Richárd: egyetem után újabb nagy kihívás

Az U20-as országos döntő legértékesebb játékosának választották 2023 tavaszán Schöll Richárdot, aki most nyáron Kecskemétre tette át székhelyét Sopronból. A 22 esztendős, 203 cm magas center szeretne új klubjában eredményesen szerepelni.

Tősgyökeres soproni vagy, ott ismerkedtél meg a kosárlabdával és mindeddig ott játszottál, éppen ezért nagy változás a klubváltás az életedben. Mi volt a döntésed oka?

- Habár tényleg szinte minden Sopronhoz köt, szerettem volna több játéklehetőséghez jutni, ezért mondtam igent a kecskeméti szakmai stábnak. Már korábban is foglalkoztatott a váltás gondolata, de a tanulmányaim miatt nem akartam elsietni a dolgot. Idén befejeztem az egyetemet, így már nem volt akadálya annak, hogy máshol is megmérettessem magam.

Milyenek az első benyomások Kecskeméten?

- Nagyon pozitív hangulat veszi körül az egész csapatot. Természetesen még kell egy kis idő nekem, hogy teljesen beilleszkedjek, de a társak segítőkészek, támogatnak mindenben. Új lesz nekem, hogy Sopronon kívül kell bizonyítanom, de ez egy olyan kihívás is, ami különösen motivál. Tóth Barnát és Ivkovic Milánt ismertem már az U20-as válogatottból, és a többiek ellen is játszottam az A-csoportban.

Milyen célokat fogalmaztál meg a szezonra?

-  Minél több időt szeretnék a pályán tölteni. Azért fogok dolgozni, hogy megháláljam a szakmai stáb bizalmát, belopjam magam a szurkolók szívébe. Bízom benne, hogy mind támadásban, mind védekezésben tudom majd segíteni a KTE-t, és sikeres szezont zárunk majd.

Szerző: Komáromy András, 24-08-05 08:38