Sérülésekkel kezdődik a szezon

Fazekas Máté a lelátón kezdi a 2021-22-es bajnoki szezont. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 21 éves válogatott centere kedd délután járt a Sportkórházban, ahol ugyan „első fokon” megnyugtató ítélet született az egy hete a térdében elvégzett beavatkozásról, a térdszalag-sérülése miatt ugyanakkor még hetekre lesz szüksége ahhoz, hogy a neve bekerülhessen a mérkőzésre jelölt játékosok listájára.

-        A csapat első edzőmeccsének második percében történt a sérülés, az orvosok részleges szalagszakadást állapítottak meg a térdemben – mesélte Fazekas Máté. – Egy hete ki kellett venni egy pici porcdarabot, remélem, hogy mostantól napról napra javul majd az állapotom. A csapat gyógytornászával folyamatosan dolgozunk, egyéni, speciális edzéseken veszek részt és kezeléseket kapok.

Nem Fazekas az egyetlen a keretben, aki sérüléssel bajlódik – akár egy fájdalomcsillapítót gyártó cég is reklámozhatná termékeit Kecskeméten... Kucsera Dániel és Wittmann Krisztián több edzést volt kénytelen kihagyni, az utóbbi napokban gyógyszert kellett bevenniük a fájdalmaik miatt, kérdés, hogy a meglévő csonttörésük milyen hatással lesz a teljesítményükre a Kaposvár elleni idénynyitón.

A szerdán 18 órakor kezdődő találkozóra érkezők védettség igazolása után léphetnek majd be, a Messzi István Sportcsarnok pénztárai 16.30-kor nyitnak. A szurkolók használhatják majd a Mercedes Benz Sport Akadémia parkolóját is.

Szerző: Komáromy András, 21-09-21 16:20