Sikeres bajnoki főpróba a Szeged ellen

A szeptember 30-i bajnoki rajt főpróbáját tartotta pénteken a Messzi István sportcsarnokban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A kiélezett mérkőzésen megérdemelten nyertek Forray Gábor tanítványai.

Szegedi kettes után Townes és Ivkovic tripláival ragadta magához a vezetést a Kecskemét, 6-2. Wittmann és Dramicanin is csatlakozott a társakhoz, és 14-5-re megléptek. A Tisza-partiak gyors két kettessel zárkóztak, amelyekre Karahodzics a büntetővonalról, majd a palánk alól is válaszolt, 18-9. A vendégek időkérése sem zökkentette ki a Forray-alakulatot, és még tovább hízlalták előnyüket, 25-9. Az etap utolsó perceiben feléledtek a szegediek, így 30-18-cal zárult az első tíz perc.


Gyors támadásokat vezettek a gárdák: a KTE-nél Wittmann és Ivkovic kosaraival tudták a kiharcolt fórt tartani, majd Townes labdaszerésből robogott végig, 39-24. Kiss Dávid után újra Townes volt eredményes, így 43-24-nél időt kért a Szedeák. Eztán két gyors támadást vezettek a vendégek, Forray pedig magához rendelte fiait, 43-28. Az intelmek után új erőre kapott a Kecskemét, végül 51-36-tal vonulhattak pihenőre a csapatok. 


Klobucar és Townes hármasokra rendre érkeztek szegedi válaszok, majd aztán Karahodzics fordult be mesterien, 59-42. Gyűrték egymást a gárdák, őrizte magabiztos vezetését a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A negyed derekán Townes vétette észre magát egy csont nélküli trojkával, 63-47. Többször is közel került ebben az periódusban a 20 pontos differenciához a házigazda, a Tisza-partiak viszont derekasan küzdöttek, és 74-62-re tornázták fel magukat.


Kettő plusz egyes akcióval bejött tíz egység alá a Szeged, 74-65. Kihagyott kecskeméti ziccerre jött egy gyors vendég kettes, 74-67-nél Forray Gábor időt kért, hogy rendezzék a sorokat. Ezt követően sem találta a ritmust a KTE, 75-73-ra módosult pillanatok alatt az eredmény, újra magához rendelte tanítványait a Kecskemét mestere. Townes lendült be, pontjainak köszönhetően újra sikerült bővebb előnyt kialakítania a hírös városiaknak, 81-73. A Tisza-parti gárda viszont nem tekintette lezártnak az összecsapást, és kellemetlen játékkal tartották magukat meccsben, 85-82. A végjátékban rendkívül izgalmasan alakult, Townes keze viszont nem remegett meg a kritikus pillanatokban, így 92-89-re megnyerték a bajnoki főpróbát.


A bajnokság szeptember 30-án, pénteken 18 órakor kezdődik a Nyíregyháza ellen a Messzi István sportcsarnokban. 


Forray Gábor vezetőedző értékelése: Amíg kollektívan játszottunk, addig egyértelműen a mi kezünkben volt a mérkőzés. Amint ez megváltozott, akkor visszajött a Szeged a mérkőzésbe. Időkérés után sikerült megint kiépítenünk egy nagyobb előnyt, ekkor ismét csapatként működtünk. A végjátékban voltak hibák, eladott labdák, amelyek miatt szoros lett ismét, de úgy gondolom, hogy összességében megérdemelten nyertünk. Külön örülök, hogy a fiatalok nagyon hasznos, tartalommal teli perceket tudtak produkálni. Sok tanulsága van a mai meccsnek, meg fogjuk beszélni, hogy miket kell még kijavítani a bajnoki rajtra. Sok sikert kívánunk a szegedieknek a következő szezonra. Mi pedig készülünk gőzerővel a jövő heti, pénteki nyitányra, amelyet hazai pályán vívunk majd a Nyíregyháza ellen 18 órától. 

 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Naturtex-SZTE Szedeák 92-89 (30-18, 21-18, 23-26, 18-27)
NBI A-csoport felkészülési mérkőzés
2022.09.23., 18:00
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok


KTE pontszerzők: Townes 32/18, Ivkovic 6/6, Karadhodzics 9, Kucsera 2, Dramicanin 8/6, Kiss Dávid 8, Borisov 15/3, Wittmann 7/3, Klobucar 5/3.

Szerző: Komáromy András, 22-09-23 21:21