Sretenovic dicsérte U23-as csapatunkat

Zoran Sretenovic igazi kosárlabda legenda Szerbiában, tagja volt a Jugoszláv válogatottnak első számú irányítóként, amely két Európa-bajnokságot nyert (1991, 1995), valamint a Jugoplastika Split csapatával háromszor hódították el az Európai Bajnokok Kupáját, amely ma már Euroliga néven ismert.

Hogy Zoran Sretenovic valójában mekkora alakja a szerb kosárlabdázásnak, azt a trófeagyűjteménye mellett talán a Chicago Bulls korábbi játékosa, Toni Kukoc szavaival lehetne legjobban alátámasztani. A háromszoros NBA-bajnok ezt mondta róla: „Álom vele játszani, ő egy igazi játékmester. Csak gondolni kell rá, és ő tudja, hova kell adni a labdát.”

Játékoskarrierje után edzőként is letette a névjegyét a kosárlabda világában, főleg a szerb élvonalban dolgozott hosszú éveken keresztül.

A neves szakemberrel a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia vezetése a YUBAC nemzetközi kosárlabda tábor révén került kapcsolatba. Idén ősztől pedig már a kecskeméti akadémiai képzésben vesz részt szakmai mentorként.

Zoran Sretenovic is megtekintette kedden a KTE-Duna Aszfalt U23-as csapatának - amelyet zömében az akadémiáról feljövő játékosok alkotnak - Hepp Kupa mérkőzését. Kíváncsiak voltunk, hogy a szakembernek mi a véleménye fiatalok teljesítményéről:

-   Energikusan és végig koncentráltan játszott az együttes – vélekedett Zoran Sretenovic. - Ami szembetűnő volt, hogy az egytől egyig egyénileg magasan képzett játékosok alárendelték magukat a csapat sikerének, és fegyelmezetten betartották az edzői utasításokat. Érett kosárlabdát játszott a csapat, olyan felnőttes taktikával, amellyel bármelyik játékos képes lehet azonnal alkalmazni a felnőtt mérkőzéseken. Ez az eredményen is tükröződött, és magabiztosan nyertek. Úgy gondolom, hogy ezzel a csapatszellemmel és kvalitásokkal szép jövő előtt állnak – tette hozzá.

Az NBIB-ben eddig veretlen U23-as csapatunk kedden a Békési SzSK ellen folytathatja kiváló szereplését 19:00 órától a Mercedes Sport Akadémián. Gyere el, nézd meg a kecskeméti kosárlabda jövőjét! A belépés a mérkőzésre díjtalan.

Szerző: Komáromy András, 21-10-15 13:42