Szerdán már a rájátszás első ütközete jön

A Magyar Kupa hétvége után húsvét hétfőn már újra találkozott a Messzi István sportcsarnokban a csapat. Szerdán az Arconic Alba Fehérvár vendégeiként kezdik meg a rájátszás küzdelmeit Forray Gábor tanítványai.

Intenzív napok vannak a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét mögött, hiszen nyolc nap alatt négy kemény összecsapást vívtak meg. Pihenőre azonban nem volt idő, hétfőn már folytatni kellett teljes erőbedobással a munkát, ugyanis szerdán Székesfehérváron kezdődik meg a rájátszás a Forray-legénységnek. 

Az alapszakaszban egyszer az Alba, a "visszavágón" pedig a Kecskemét örülhetett a lefújáskor győzelemnek. A mostani párharc az egyik fél három győzeleméig tart majd.

-Nyolc nap alatt négy meccset vívtunk, és szerdán már kezdődik a rájátszás - mondta Forray Gábor vezetőedző. -  Ezt tudtuk, nem meglepetés a számunkra, igyekszünk maximálisan felkészülni. Azt figyelembe kell venni, hogy ez egy párharc, amely nem egy meccsen dől majd el, hanem az egyik fél három győzelme kell hozzá. Mondhatni ez egy új bajnokság. A fehérváriak az edzőváltás után hétmeccses győzelmi sorozatban voltak, a Falco ellen sem szenvedtek vereséget. Mi is megtapasztalhattuk a hétvégén, hogy a Falco milyen jó csapat. Nagyon kemény párharc vár ránk. Az Alba legfőbb ereje az elképesztő támadó potenciáljában rejlik. Négy olyan kosárlabdázójuk is van, akik szinte a semmiből tudnak pontokat szerezni, rendkívül kreatív játékosok. Az öltözőben a kémia náluk egyértelműen pozitívan változott a vezetőedző cseréjét követően, csapatként is jól funkcionálnak. A védekezésünk lesz elsődlegesen a kulcsa az összecsapásnak, illetve hogy a támadásainkat megfontoltan, türelmesen szervezzük. Minél több felállt védelem elleni játékra kell őket kényszerítenünk, abban az esetben lehet esélyünk - zárta gondolatait a tréner.



Arconic-Alba Fehérvár - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 
Tippmix Férfi NBI A-csoport rájátszás 1-8. helyért, 1. meccs
2023. április 12., szerda 18:00 @ Alba Regia sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Goda László, Nyilas István
MKOSZ ellenőr: Dernei Gábor


Szurkolói információk

Csarnok címe:  8000 Székesfehérvár Gáz utca 19.

A jegyek egységesen 3000 forintért a mérkőzés napján 16:00 órától vásárolhatók meg, csak készpénzzel. 

A mérkőzést a MindigTVGo Sport-on is meg lehet tekinteni előfizetés után.

A rájátszás menetrendje 

Szerző: Komáromy András, 23-04-10 21:46