Szombaton visszavághatunk a ZTE-nek

Utóbbi négy meccsén győzni tudott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Az ötödik a Zalaegerszeg ellen lehet meg szombaton hazai környezetben.

Szerdán eldőlt, hogy megőrzi NBI A-csoportos tagságát a Zalakerámia ZTE KK, miután Jászberényben huszáros hajrát bemutatva egy ponttal nyerni tudtak. Így tehát eldőlt, hogy a Jászberényi KSE búcsúzik az élvonaltól.

Visszatérve a zalaiakra: az alapszakaszban mindkétszer győzni tudtunk ellenük, a play-outban viszont a zalaegerszegi mérkőzésen ők voltak a jobbak.

Egy amerikai játékosukkal, Tyreek Durennel már szerződést bontottak közös megegyezéssel, így ő biztosan nem lép pályára szombaton a Messzi István sportcsarnokban.

Az ötödik győzelem is meglehet zsinórban szombaton, ehhez ugyanazt az agresszív védekezést kell bemutatni, amit eddig is produkáltunk sikerrel vett meccseinken:

„A szerda-szombat ritmusban zajló sorozatterhelés miatt hangsúlyos volt a regeneráció a napokban. Fontos, hogy frissek tudjunk lenni szombaton, és a legjobb formában legyünk fizikálisan és mentálisan egyaránt. A pécsi győzelem után már minden idegszálunkkal a ZTE elleni, hazai meccsre fókuszáltunk. A korábbi négy győzelmünk kulcsa egyértelműen az agresszív védekezés és az abból indított pontos támadások voltak, erre kell törekednünk ezúttal is, hogy mi kontrolláljuk az összecsapást. A Zalaegerszeg ellen kaptunk eddig csak ki a play-outban, az egy nagyon rosszul sikerült mérkőzés volt. Szeretnénk visszavágni nekik, és tovább folytatni győzelmi sorozatunkat” - mondta Váradi Kornél, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője az összecsapást megelőzően.

Duna Aszfalt -DTKH Kecskemét – Zalakerámia ZTE KK
Tippmix férfi kosárlabda NBI A-csoport, Play-out 5. forduló
2021.04.24., 17:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter, Nagy Viktor, Lengyel Ádám
MKOSZ ellenőr: Faidt Mihály

 

Szerző: Komáromy András, 21-04-23 13:28