Sztojan Ivkovics marad a kapitány

Megállapodott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vezetése és Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány, így a július végén lejáró szerződést meghosszabbítva folytatja munkáját a férfi nemzeti csapat élén a szakember.
 
Mint ismert, a válogatottal kiválóan szereplő Ivkovics mester klubedzői szerepvállalása miatt (a Kaposvár kispadjára ült le) a szövetség felbontotta a kapitány szerződését. Az MKOSZ elnöksége még május végén hatalmazta fel Szalay Ferenc elnököt és Bodnár Péter főtitkárt arra, hogy miután Sztojan Ivkovics megszüntette az összeférhetetlenséget, azaz távozott a rövid ideig betöltött klubedzői posztról, kezdjék meg a tárgyalásokat a folytatásról.
 
- Azt fontosnak tartom leszögezni, hogy az elnökség teljes mértékben elégedett Sztojan Ivkovics munkájával – mondta a Hunbasket.hu-nak Bodnár Péter főtitkár. - Az eredmények őt minősítik, a férfi válogatott jelenleg is vezeti Eb-selejtezős csoportját, így minden a folytatás mellett szólt. Egy nagyon fontos kitétel mind a férfi, mint a női szövetségi kapitány szerződésében szerepel: nevezetesen a saját szakágukban nem vállalhatnak élvonalbeli edzői feladatokat.
 
Bodnár Péter hozzátette: gyorsan megállapodtak Sztojan Ivkoviccsal, nem volt vitás kérdés, így minden adott ahhoz, hogy folytatódjon a sikerszéria.
 
- Ugyanazokkal a feltételekkel kötöttünk szerződést a kapitánnyal, mint ami az előző megállapodásban szerepelt. Ezúttal az Európa-bajnokság végéig szól az érvényessége, remélhetőleg egy újabb sikeres időszak áll a válogatott előtt.
 
Hasonlóan örült a megállapodásnak Sztojan Ivkovics.
 
- Nagyon boldog vagyok, hogy lezárhattuk ezt a kérdést, most már csak a munkára kell koncentrálnunk. Én úgy gondolom, ennek az esetnek mindenki számára volt tanulsága, amivel okosabbak, bölcsebbek lettünk.
 
Ivkovics hamarosan a válogatottal is találkozik, ugyanis augusztus elején egy kéthetes edzőtáborba vonulnak Vojvoda Dávidék.

 

Fotó - fiba.basketball
Forrás: mkosz.hu

Szerző: Komáromy András