SZURKOLÓI ZÓNA: MOLNÁR PÉTER - REDMILLER

Hosszú szünet előtt a Jászberény ellen zárunk, ami kötelező győzelem lenne…

A Szeged ellen váratlan vereséget szenvedtünk. A Forray – Váradi duó azonban nem csüggedett, és a felbukkanó hibák kijavításával, a védekezés hatékonyságának növelésével kezdte a problémák elhárítását. Szombathelyen sikerült kifejezetten elrontani a Falco játékát. Mennyire? Okorn, a Falco edzője igen kemény kritikával illette saját csapatát! A hiányzó Marko Djeraszimoviccsal talán szoros, 1-2 pontos meccset játszottunk volna, de szépen helytálltunk!

Az Alba ellen ismét alapos munkát végzett az edzői páros. Napok alatt egészen szépen sikerült beépíteni Milos Miliszavljevicset, aki első benyomások alapján emberileg nagyon beleillik a jelenlegi csapatba. Viszonylag gyors játékos, keresi a labdákkal a társakat, de ha kell, akkor jól is dob. Fehérváron az első negyedben eléggé gyámoltalanul, sok hibával kezdtünk. Főleg centerposzton voltak gondjaink. A meccs előrehaladtával, főleg a szünet után egyre jobban működött a védekezés, és a palánk alatt is hatékonyak lettünk. Révész legjobb meccsét játszotta, és Milos Miliszavlejics szépen megtalálta a palánk alatt. Thomas és Wittmann is ihletet formában játszott. Előbbit sokszor csak faultok árán tudták megállítani, és rendszeresen büntetett is. Szerencsére a csapat egyik lelke, Marko is a pályán segítette a csapatot ,és egy szép 10 pontos győzelmet arattunk az Alba ellen. A meglepetések fordulójában ez volt nekünk az igazi, hiszen oda nem nyerni járunk. Ennél is fontosabb, hogy egy hosszú rossz sorozat végére tettünk pontot!


Szóval a Jászberény ellen jók az előjelek. A csapat védekezése kezd nagyon rendben lenni. A tavalyi, de az idei szezonban is többször láttuk, hogy a csapatnak fantasztikus küzdőképessége van. Nagy hátrányokból is tud nyerni, hiszen meghalnak egymásért a pályán. Óriási a csapat szíve! Kötelező győzelem jönne, de nagyon nehéz lesz!

2003 óta járok meccsekre, de nagyon sokszor az utolsók ellen szenvedtünk meg a legjobban. Nincs ugyanis veszteni valójuk! A Jászberény pedig az évek alatt egyik kellemetlen mumusunk lett. Náluk is nehéz meccsen nyertünk, most egy nagyon hosszú hazai nyeretlenségi szériát zártak le, ami önbizalmat adhat nekik. Új edző, új impulzust hoz általában a vergődő csapatok életében, ami boríthatja a papírformát is. Palánk alatt rutinos szerbek vannak náluk, akik ugyan nem gyorsak, de kellemetlen ellenfelek lehetnek. Továbbá a két amerikai irányító is okozhat kellemetlen perceket. Mészáros Mátét jól ismerjük: gyors, jól is tud védekezni, ha megfelelően használják. Remélem nem ellenünk fog megint jól játszani, ahogy ellenfélként általában teszi.

Igazából nem tudom, mi várható. Elképzelhető, hogy az első sima hazai meccsünk lesz, de az is, hogy 35-36 percig kőkemény ütközet vár ránk. Szerencsére a padunk hosszabb, így minden esélyünk megvan a győzelemre, ami nagyon fontos lenne egy ilyen kiegyenlített bajnokságban.

Bárhogy is lesz, ez a csapat megérdemli, hogy a kecskeméti közönség kiálljon mellette és szurkoljon a csapatnak!

Kemal Karahodzicsnak gratulálok a válogatott meghívóhoz! Remélem feldobja, és ellenállhatatlan lesz a pénteki meccsen!

Gyertek minél többen, mert a csapat megérdemli. Ráadásul 1 hónap szünet jön a bajnokságban. Segítsetek szurkolni! Hajrá Kecskemét!

Molnár Péter - redmiller

Szerző: Komáromy András, 20-02-05 07:58