TOVÁBBRA IS VERETLEN HAZAI PÁLYÁN A KTE-DUNA ASZFALT

A Debrecenben elszenvedett vereséget követően hazai pályán javíthatott a KTE-Duna Aszfalt együttese pénteken a Messzi István sportcsarnokban. Sikerült folytatni a jó hazai sorozatot, és megőrizték veretlenségüket a Forray tanítványok.

A vendégek hozták el a feldobás után a labdát, majd szerezték meg a meccs első pontjait, eztán Derasimovic egalizált, ráadás büntetője azonban nem hullott be, 2-2. Djurasovic triplájával aztán megvolt a vezetés négy percet követően, 7-5. 11-11-nél Djurasovic újra villant, és 14-11-re módosította az állást. Kucsera is megszerezte első pontjait (16-11), de eladott labdák után máris 16-16 állt a táblán. A végére még két szép palánk alatti megmozdulás maradt a negyedből, 22-20-vel zárult az első etap. A folytatásban Wittmann kígyózott be, majd tette fel tanárian, növelve a hazai előnyt, 24-20. Johnson hármasára Karadhozics zsákolással válaszolt, 27-23, majd mielőtt büntetőzött volna, Bencze rendelte magához fiait. Johnson és Williams révén tartották a tempót, 34-33-nál pedig Forraynak kellett időt kérnie, hogy rendezzék a sorokat. 42 másodperccel a vége előtt Djuric egyenlített, de a plusz büntető kimaradt. Karahodzics zsákolása újfent hazai előnyt jelentett, erre már csak egy egypontos volt a válasz, így 37-36-tal vonulhattak félidőre a csapatok.

Djurasovic harmadik trojkája nyitotta a harmadik felvonást, viszont Williams és Agafonov is megmutatta tudását a túloldalon, 40-43. Karahodzics kosár jó plusz büntetőjével 43-43-ról folytatódott a küzdelem, válaszcsapásul Williams viszont sokkolta a hazai szurkolókat hármasával, 43-46. Felpörgött a tempó, mindkét oldalon volt látnivaló: Thomas kettese után, 51-51-nél pedig a vendégek trénere gondolta úgy, hogy ideje megállni kicsit a rohanásban. A tempó nem hagyott alább, egyik gárda sem tudott nagyobb előnyre szert tenni, az utolsó tíz percnek 57-56-os kecskeméti vezetéssel vághattunk neki. Derasimovic állt bele a tempóba remekül, és adott lendületet a csapatnak, 59-56. A Zete viszont szívós volt, nem engedték túlságosan meglépni a Forray-alakulatot. 62-60-nál a KTE mestere igyekezett időkéréssel frissíteni a hajrára, Derasimovic pedig jól vette a lapot, és beszórt egy trojkát a következő támadásból, 65-60. A zalaiak amerikai légiósait nehezen tudtuk tartani. Wittmann rutinja és pontossága kellett, hogy minimális fórunk megmaradjon, kettő minutummal a végső dudaszó előtt az ő büntetőivel 75-70-re módosult az állás. Óriási izgalmak maradtak a végére, Djurasovic viszont gondoskodott róla, hogy ne legyen kérdés, kié lesz a győzelem. A vége 80-75 a KTE-Duna Aszfalt javára, amely továbbra is veretlen hazai pályán.

Forray Gábor vezetőedzői értékelése: - Gratulálok a csapatomnak, nagy dolog, hogy tudtunk nyerni egy jó Zete ellen. Növeli az értékét, hogy az elején egyszerűen nem találtunk be. Jól felkészítette csapatát kollégám, rendkívül megnehezítették a dolgunkat. Az utolsó periódusban higgadtak tudtunk maradni, beestek azok a dobások, amelyek korábban nem. Köszönjük a szurkolóknak, hogy megint rengetegen kilátogattak, és győzelemhez segítettek minket. Örültem, hogy sok akadémista is kint volt. Bízom benne, hogy jó reklám volt ez a mai meccs a kosárlabdának, és egyre többen kapnak kedvet hozzá.

KTE-Duna Aszfalt - Zalakerámia ZTE KK 80-75 (22-20, 15-16, 20-20, 23-19)

férfi kosárlabda NBI A-csoport, 9. forduló
2019. november 22., péntek 18:00
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Győrffy Pál, Nyilas István
MKOSZ ellenőr: Farkas Zoltán

KTE-Duna Aszfalt: KTE: Wittmann 14/3, Thomas 6, Djeraszimovic 15/3, Djuraszovic 24/15, Karahodzsics 15. Csere: Révész 2, Kucsera 2, Lewis -, Vukcsevic 2.

vezetőedző: Forray Gábor

ZTE: Doktor 2, Johnson 18/12, Williams 21/18, Szabó -, Agafonov 14. Csere: Djurics 6, Simon 8/3, Bagó 4, Gulyás 2.

vezetőedző: Bencze Tamás

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_1219

Szerző: Komáromy András