Tudtad?

Érdemes jól felkészülni és figyelni a Gong Rádiót kedden és szerdán 7 és 9 között, ugyanis két szezonbérlet és két szurkolói póló nyerhető, ha a helyes válaszokat tudjátok az éppen feltett kérdésre.

Tudtad?

Az idei mezen a 10-es szám a KTE 10. bajnoki szezonjára utal, de jelenti azt is, hogy a Duna Aszfalt 10. éve névadó szponzora a csapatnak. Továbbá Karadhodzics 10. szezonját kezdi meg Kecskeméten, illetve Dramicanin a 10. magyarországi évadára készül (Jászberény, Kaposvár Kecskemét).

A felnőtt keretben a legtapasztaltabb játékos kétszer annyi idős, mint a legfiatalabb.

A legnagyobb lábmére: 50,5 – Kiss Dávid jár ekkora cipőben.

A legkisebb lábméret Wittmann Krisztiáné, 43-as.

A legalacsonyabb Botka Botond 180 cm-rel, míg két centerünk, Fazekas Máté és Karahodzics Kemal a legmagasabbak 210 cm-rel.

A legnagyobb családban Xavier Pollard és Cserkó András nőttek fel, 7-7 testvér.

A játékosoknak összesen 8 gyermeke van, a legfiatalabb közülük Pollard kislánya, Phoenix 5 hónapos.

Az első érkező az edzéseken: Fazekas Máté.

Az utolsó távozó: Lukács Döme.

Wittmann Krisztián csapatkapitány vízflakonokat gyűjt, az öltözőpadján tartja az összes megkezdett üveget, és csak bizonyos esetben válik meg tőle – aztán újrakezdi a gyűjtést.

Két játékosunk testvére is komoly kosaras: Kenan Karahodzics (Kemal Karahodzics testvére) jelenleg a horvát Dubrava játékosa, 2021 és 20121 között a spanyol bajnokságban szerepelt. Ognjen Jaramaz (Nemanja Jaramaz testvére) pedig hetekkel ezelőtt írt alá 2024-ig szóló szerződést a Bayern München vezetőivel.

A legnagyobb nemzetközi tapasztalattal a 30 éves Andreja Milutinovic bír. A magyar bajnokság a 8. nemzeti bajnokság, amelyben szerepel (szerb, spanyol, görög, francia, katari, román, litván, magyar).

A legrégebbi KTE-kosaras Karahodzics. 2012 ősze óta megszakítás nélkül játszik nálunk.

Szerző: Komáromy András, 21-09-20 15:06