Új névadó szponzor és négy akadémista csatlakozott csapatunkhoz

A KTE Kosárlabda Klub Kft. 2012-es megalakulásakor fontos célként fogalmazódott meg, hogy a felnőtt bajnokságokban szereplő csapatok (NB I A, NB I B) lehetőleg minél több kecskeméti kötődésű fiatal kosárlabdázót szerepeltessenek. Mindez a cél megerősödött a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia 2013-as megalakulásakor. Az elmúlt években az Akadémián kialakult roppant erős, szakmailag felkészült edzői közösség kiemelt célként azért dolgozik, hogy az Akadémia kimenő korosztályában a felnőtt sportra alkalmas, fejlődni, tanulni vágyó, a profi kosárlabdázóvá válás útján járó fiatalok kerüljenek át a felnőttek kötelékébe. Ennek a munkának első komoly eredménye Kucsera Dániel, aki mára fontos tagja lett a kecskeméti felnőtt kosárlabda csapatnak, és akinek 2022-ig szóló szerződése van a klubunkkal.

A szakembereink hosszú ideje figyelték a 2003-as korosztályt, mert évekkel ezelőtt kiderült, hogy ez lehet az első olyan évfolyam, amelyből többen profi kosárlabdázókká válhatnak. Egyszerre megvan ebben a csapatban a tehetség, hosszú évek profi munkája, a növendékek egyéni motivációja és természetesen a megfelelő szülői háttér. A KTE Kosárlabda Klub Kft. az Akadémia vezetőségével együttműködve ezért jó ideje dolgozott azon, hogy közösen sikerüljön kialakítani azt a sportági modellt, amely kellően vonzó a fiatalok számára ahhoz, hogy hosszú távon Kecskeméthez kössék karrierjüket. Ennek eredményeképpen most olyan tehetséges fiatalokkal alakítottunk ki évekre szóló együttműködést, akikben megvan az a lehetőség, hogy a jövőben Kecskemét kosárlabdázásának meghatározó tagjai legyenek. Fontos megjegyezni, hogy a szakembereink folyamatosan figyelik a fiatalok fejlődését, és már most vannak olyan 2004-es születésű tehetségek, akik rövid időn belül csatlakoznak majd ehhez a programhoz.

Az érintett fiatalok:

CSERKÓ ANDRÁS (2003)

IVKOVIC MILÁN (2003)

TÓTH BALÁZS (2003)

TÓTH BARNA (2003)

A fiatal játékosok az Akadémia U18-as korosztályában versenyeznek tovább, de kettős játékengedéllyel a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét U20-as keretének tagjai is lesznek egyben.

Ivkovicsné Béres Tímea, a Mercedes Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője úgy fogalmazott, hogy az Akadémia küldetése, hogy a fiatalokból egészséges felnőtt, élsportoló válhasson, és az ehhez vezető úton megkapjanak minden szakmai támogatást. Mint mondta, nagy mérföldkő ez  a mai nap mindenki számára, az edzőknek, játékosoknak egyaránt, és reményei szerint a jövőben még több hasonló bejelentésre kerülhet sor. 

Természetesen mindez nagyon nehezen megvalósítható feladat lenne stabil, egyben erősödő gazdasági háttér nélkül. Örömmel jelentjük be, hogy – részben a fiatalokkal megkezdett program okán – a sportszervezetünket évek óta támogató Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. komolyabb szerepet vállal az életünkben. A DTKH helyi kötődésű nagyvállalat, amely több tízezer kecskeméti család kiszolgálását végzi, és amely folyamatosan arra törekszik, hogy saját munkája, szorgalma, tehetsége és kitartása révén, a szolgáltatásainak fejlesztése útján javítsa a kecskemétiek közérzetét, a „jó itt élni” tudatot. Agatics Roland, a cég ügyvezetője most olyan program miatt erősítette meg a cég gazdasági jelenlétét a klubban, amely szintén Kecskemét fejlődését mutatja. A sportolói utánpótlásnevelésben elvégzett temérdek munka eredményének megtartásában, a város kiemelkedő sportbázisán nevelkedett fiatalok kecskeméti jövőjének megalapozásában, ezáltal a kecskeméti profi sport hosszú távú megalapozásában és erősítésében vállal szerepet: a DTKH névadó szponzorként csatlakozik a klubhoz (meg kell jegyezni, hogy ez a szerepvállalás nem érinti a KTE Kosárlabda Klub Kft. és a Duna Aszfalt 9. éve tartó együttműködését). 

A csapatunk így mostantól DUNA ASZFALT-DTKH KECSKEMÉT néven szerepel az NB I A-csoportos kosárlabda bajnokságban.

A Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási (DTkH) Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Agatics Roland hangsúlyozta, hogy környezetvédelemért dolgozó vállalatként kötelességüknek érezték a további társadalmi szerepvállalást. Kiemelt céljuk továbbá, hogy az egészséges életmód, az utánpótlás támogatása mellé álljanak. Külön öröm számukra, hogy névadó szponzorként csatlakozhatnak a Duna Aszfalt mellé, és bíznak benne, hogy eredményesen szerepelnek a továbbiakban is a kosárlabdázók, és ehhez a DTkH is hozzá tud járulni a szponzorációval.

Fazekas Mihály, a KTE Kosárlabda Klub tulajdonosi tanácsának elnöke rámutatott, hogy nagy lehetőség a fiatalok számára a mai szerződéskötés, és megvan minden esélyük, hogy NBI-és játékosok legyenek kellő kitartással. Az új névadó szponzor érkezését illetően kiemelte, hogy a Duna Aszfalt mellett a DTkH támogatása tovább erősítette a klub stabilitását, és egy remek csapat jött össze a kosárlabda családnál.

Kecskemét Megyei Jogú Város részéről Szeberényi Gyula Tamás sportért felelős alpolgármester tette tiszteletét. Mint mondta, Az akadémiai rendszer indításakor tudták, hogy a hosszú távú sikerekért érdemes összefogni, és a szakemberek áldozatos munkájának köszönhetően ma négy kecskeméti fiatal írhatta alá szerződését a KTE profi csapatával. Kecskemét folyamatosan fejlődik, és a jó közös célokhoz a vállalkozások is szívesen társulnak, például a sportcsapatok támogatásával. Kiemelte, hogy ezért köszönet jár nekik, és mindenkinek, aki a város sportjáért dolgozik.


A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 2020. október 2-án, pénteken 18 órakor hazai pályán kezdi a bajnokságot a Kaposvár ellen szigorú szabályok mellett. Ezekről a későbbiekben részletesen értesítjük szurkolóinkat.

 

További képek a galériában!

Szerző: Komáromy András, 20-09-23 15:01