Van miért visszavágnunk a Kaposvárnak

Kettőből kettő győzelem a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét mérlege a hazai meccseket illetően. Szombaton újabb összecsapás következik a Kaposvár ellen, miután a két együttes megállapodott a pályaválasztói jog felcserélésén. Forray Gábor vezetőedző úgy véli, van miért revansot venniük, és ezért minden energiájukat a szombati meccsre összpontosítják.

A kaposvári együttes a 6. helyen végzett az alapszakaszban 14 győzelemmel és 12 vereséggel. A bajnokság ezen részében mindkétszer nyerni tudtak a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét ellen, így a van miért revansot vennie a hírös városiaknak.

A szerdai játéknapon a Kaposvár is győzni tudott, akárcsak a Kecskemét. Az Oroszlányt győzték le 93-85-re, és így vezetik a tabellát a középházban.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét egyértelmű célja, hogy tovább folytatódjon a hazai pálya veretlenségi sorozata, ehhez azonban minden energiát összpontosítani kell szombaton.

-  Védekezésben szervezettek, támadásban viszont teljesen szabadon játszanak a kaposváriak, az egyéni karakterekre építenek - mondta a találkozót megelőzően Forray Gábor, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője. - Az lesz a legfontosabb számunkra, hogy a két meghatározó emberüket, Hilliardot és Martint hogyan tudjuk semlegesíteni. Ugyanez vonatkozik T.J. Pricera is. Ők hárman nagyon kreatívok, könnyen hozzák magukat és csapattársaikat is helyzetbe. A kulcs az lesz, hogyan tudjuk majd az ő egyéni kvalitásaikat limitálni. A másik két légiósuk is magasan képzett kosárlabdázó, ám ők inkább kiegészítő szerepkörben vannak, de képesek lehetnek mérkőzést eldönteni. Öt komplett, jó légiósuk van tehát, és a magyar magban is vannak rutinos játékosok, akikre oda kell figyelnünk. A Kaposvár jó formában van, ám mi sem panaszkodhatunk. Azt viszont muszáj leszögezni, hogy mi vagyunk az egyetlen csapat, amely még nem pihent a kupadöntő óta. Mi ezután a meccs után leszünk szabadnaposak a középszakaszban. Bizony ráférne már a csapatra egy kis szünet, de nincs mese, minden energiánkat összpontosítani kell szombatra. A fő hangsúly a bajnokság ezen szakaszában a regeneráción van, azaz hogyan tudjuk mentálisan és fizikálisan felfrissíteni a sűrű menetrend közepette a játékosokat. Ez most is kulcsfontosságú lesz. Van miért visszavágnunk a somogyiaknak, hiszen az alapszakaszból nem jó emlékeket őrzünk velük kapcsolatban. Egyértelműen az a célunk, hogy megőrizzük a középházban a hazai pálya veretlenségét, győzni szeretnénk szombaton is. Ebben szurkolóinkra is nagy szükségünk lesz, hiszen fantasztikus hangulatot varázsolnak mindig, ami plusz erőt ad számunkra a mérkőzéseken! - zárta gondolatait.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Kaposvári KK
Tippmix Férfi NBI A-csoport, középházi középszakasz 4. forduló
2022. április 16., szombat 18.00
Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Csabai-Kaskötő Brigitta, Makrai Márton
MKOSZ ellenőr: Vághy Tamás János



Szurkolói információk

Ismét lesz "van egy dobásod" játék, részletekért kattints IDE!

Jegy- és bérletárak

Szerző: Komáromy András, 22-04-14 16:40