Váradi Kornél a Real Madrid edzőjének online előadásán


Szombaton szerte Európából csatlakoztak a FIBA-végzettséggel rendelkező  kosárlabda szakemberek, hogy a Real Madrid vezetőedzője, Pablo Laso előadását tekintsék meg online konferencián.

A KTE-Duna Aszfalt edzője, Váradi Kornél 2015-ben szerezte meg a  Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) oklevelét, amely  átfogó,  nemzetközileg is versenyképes tudást nyújt azoknak a szakembereknek,  akik fiatal tehetségek fejlesztésével, képzésével foglalkoznak (ugyanilyen diplomája van Ivkovicné Béres Tímeának, a Medcedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia igazgatójának is, aki szintén részt vett az online kurzuson).

Időről-időre a legaktuálisabb tudásanyaggal jelentkeznek a már diplomás  kosárlabda szakemberek számára a FIBA Europe Online Coaching Clinic keretein belül. Április 25-én, szombaton Pablo Laso, a spanyol Real Madrid  Euroliga-győztes trénere tartott előadást támadási stratégiákról,  amelyeket a legmagasabban jegyzett bajnokságokban előszeretettel alkalmaznak.


-    Sok hasznos információval gazdagodtunk az előadáson –  mondta Váradi Kornél. – Pablo Laso egy igazi edzőlegenda, így külön
megtiszteltetés számomra, hogy részt vehettem ezen a kurzuson.  Folyamatosan igyekszem magam képezni, a mostani alkalom is rengeteg  inspirációt adott, hogy a KTE-nél és az Akadémián folytatott munkát még  magasabb szintre emelhessük.

Váradi Kornél a szombati előadás anyagából szerdán - szintén online felületen - az Akadémia munkatársainak tartott összefoglaló tájékoztatót.

 

Szerző: Komáromy András, 20-04-30 06:46