Váradi Kornél az új vezetőedző

Csütörtök sajtótájékoztatón jelentette be új vezetőedzőjét a KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabdacsapata Váradi Kornél személyében.


Elsőként Sörös Jenő, a KTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket, majd elmondta, hogy a folyamatosság, a stabilitás jegyében már szezon közben megkezdődött a következő időszak tervezése, ahogyan az a korábbi évekre is jellemző volt. Mint mondta, a vezetőedzői poszt kérdése Forray Gábor Székesfehérvárra igazolása után vált csak aktuálissá, és a klubvezetés saját házon belül találta meg a megoldást Váradi Kornél személyében. 


Váradi Kornél kihangsúlyozta, hogy két éve azért érkezett Kecskemétre, hogy tovább tudjon fejlődni, előrébb lépjen szakmailag. Eztán is fontos lesz számára a folyamatos tanulás, ehhez minden segítséget meg fog kapni, mert a stáb mellett lesz egy olyan szakmai mentor, akitől bármikor tud útmutatást kapni. Mint mondta, az új megbízatás nagy felelősséggel is jár számára, de szereti a kihívásokat, és a lehető legjobb tudásával kívánja szolgálni a klubot, hogy a csapat eztán is eredményesen tudjon szerepelni az élvonalban. 

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere is tiszteletét tette a sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, hogy a városvezetés számára továbbra is fontos a sport, ezen belül is kiemelt szerepet kap a kosárlabda. Hozzátette, hogy városunk számos területen ugrásszerűen fejlődött az elmúlt években, most már a sportban is előrébb kell lépni, ehhez nagy csapatmunka kell, amiben ők partnerek lesznek. Végezetül, de nem utolsó sorban sok sikert kívánt Váradi Kornélnak a vezetőedzői munkához.


A KTE Kosárlabda Klub Kft. tulajdonosi tanácsának elnöke, Fazekas Mihály a folytonosságra, a szakmai elhivatottságra és a szisztematikus épíkezésre hívta fel a figyelmet. Ezek a legfontosabb alapértékek, amelyekre hosszú távon lehet alapozni. Az elmúlt években több kiváló szakember is letette névjegyét Kecskeméten, most Váradi Kornélon a sor, ehhez mindent meg fog kapni a vezetőségtől - húzta alá.

Ezt követően Váradi Kornél és Fazekas Mihály aláírással, majd kézfogással szentesítették a felek közötti szerződést.

   

Váradi Kornél végigjárta a kosárlabda utánpótlás-válogatottak összes korosztályát játékosként (U16, U18, U20), majd háromszor a felnőtt címeres mezt is magára ölthette. A Falco KC Szombathellyel bajnoki címet ünnepelhetett 2008-ban. Hat évet töltött az élvonalban, majd egy térdsérülést követően nehéz döntést kellett meghoznia, és visszavonult a profi játékos pályafutástól, akkor már a Szolnok kosárlabdázója volt.


Ezt követően az edzői szakma kihívásai felé fordult. A szombathelyi U16-os és U18-as csapatokkal bajnoki aranyérmeket nyert, az U20-as gárdával pedig bronzéremig jutott. Ezt követően felkérték, hogy a Falco KC felnőtt csapatának másodedzője legyen, és olyan szakemberekkel dolgozhatott, mint Bencze Tamás, Andjelko Mandics, Kálmán László, illetve Srecko Sekulovic.


2013 és 2015 között elvégezte a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) edzői képzését, amely átfogó, nemzetközileg is versenyképes tudást nyújt azoknak a szakembereknek, akik fiatal tehetségek fejlesztésével, képzésével foglalkoznak.


A szombathelyi évek után, 2017 nyarától vezetőedzői posztot vállalt Sopronban az A-csoportos együttesnél, majd távozását követően 2018-ban szerződött Kecskemétre, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia és a KTE Kosárlabda Klub Kft. kötelékeibe.


Az Akadémián az U18-as együttes vezetőedzőjeként dolgozott az elmúlt két évben, idén a korosztállyal bejutottak az ország legjobb 16 csapata közé.


A KTE-Duna Aszfaltnál az NB I/B-s csapat vezetőedzője, illetve az A-csoportos együttesnél Forray Gábor segédedzője volt. Ezen munkáin túl tavaly szeptember óta az U20-as férfi kosárlabda-válogatott edzője is Ivkovic Stojan szövetségi kapitány mellett.


Mint ismeretes, Forray Gábor a következő szezonban az Alba Fehérvár vezetőedzői feladatait látja el, így a kecskeméti vezetőedzői posztra egy agilis, a KTE játékrendszerét jól ismerő szakemberre volt szüksége a klubvezetésnek.


Két éve a kecskeméti vezetők azért hívták Kecskemétre Váradi Kornélt, mert alkalmasnak tartották arra, hogy az Akadémián a fiatalokkal, majd pedig idővel a felnőtteknél kiteljesedhessen, szakmai tudása és karaktere profi edzővé tegye. Az elmúlt két évben megismerte a hosszú évek alatt felépített kecskeméti modellt, így nem véletlen, hogy a klub vezetői őt nevezték ki a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzőjének a 2020/21-es bajnoki évadra.

Szerző: Komáromy András, 20-06-11 13:23