VÁRADI KORNÉL: SOK MUNKÁRA ÉS ALÁZATRA VAN SZÜKSÉG

Tíz meccsből hetet megnyertek az NBI/B-ben a KTE-Duna Aszfalt fiataljai. Váradi Kornél vezetőedzőt kérdeztük, hogyan értékeli a szezon eddigi teljesítményét, és mit vár a folytatástól.

- Örvendetes a mutatónk, de nem ez kell, hogy meghatározza céljainkat az NBI/B-s bajnokságban – kezdte a tréner. – Úgy gondolom, hogy jól dolgozunk, és van folyamatos fejlődési potenciál a kiválasztott játékosokban. Már rutinosabbak vagyunk az idei kiírásban. Olyan kiélezett meccseket is már sikerrel tudunk venni, amelyeken egy évvel korábban elvéreztünk. Célunk továbbra is, hogy minél több játékos kerüljön fel az A-csoportos felnőtt kerethez, és legyen ott hadra fogható. Többen már stabilan pályára tudnak lépni a legmagasabb osztályban, és szeretnénk, ha ez a tendencia tovább folytatódna. Ehhez viszont nagyon sok munkára és alázatra van szükség mindenkitől. Fontos, hogy a rendszerünk alapjait minél korábban és jobban elsajátítsák a fiatalok, hiszen ezeken alapszik az NBI-es együttes játéka is. Szisztematikus, összehangolt építkezés zajlik, aminek eredményeként a lehető legtöbb tehetséget szeretnénk kinevelni az A-csoportos együttes számára.

Csütörtökön Pápán léptek pályára, egy nappal az A-csoportos meccs előtt. Mennyiben befolyásolja ez az utazó keretet?

- Természetesen a pénteki, ZTE elleni A-csoportos meccs prioritást élvez. Úgy állítjuk össze a keretet, hogy az mindenkinek megfelelő legyen. Az Akadémia U18-as játékosaira is tudok szerencsére támaszkodni. Nekik ez nagy lehetőség, hogy az NBI/B-ben is megmutathatják magukat, és megtapasztalhatják, hogy mi a következő szint, amelyre el kell jutniuk az előttük álló időszakban.

Concordia Motax KC Pápa - KTE-Duna Aszfalt

férfi kosárlabda NBI/B zöld-csoport, 11.ford.

2019. november 21., csütörtök 18:00

Pápa Városi Sportcsarnok

Szerző: Komáromy András, 19-11-20 16:34