Vége a szezonnak

Az MKOSZ Elnöksége 2020. március 17-i ülésén a világjárványra, valamint a Magyar Kormány rendeleteire figyelemmel befejezettnek nyilvánította a magyar kosárlabda bajnokságokat, helyezéseket nem osztanak, kieső nem lesz.

"A KTE Kosárlabda Klub Kft. egyetért a döntéssel, amely egyértelműsíti, hogy a sportág és a klubok vezetői kellő felelősséggel tudnak lépni - mondta Sörös Jenő, a KTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetője. -  Nincs olyan pályán elért siker, amely fontosabb lehet az emberi életeknél, az egészségnél, és a sportág jövőjénél. A játékosok most hazatérnek, ebben a helyzetben nekik is a családjukkal, otthonaikban a helyük, mint ahogy szurkolóinknak, támogatóinknak, barátainknak, a gyerekkosarasoknak, a sportágunk szerelmeseinek. De azzal a hittel engedjük el őket, hogy ha mindannak, amit a világ most a vírus miatt elszenved, vége szakad, gyorsan visszatérnek a pályára, mi mindannyian visszatérhetünk a csarnokokba, és közösen újra életet lehelünk a kosárlabdába."

A klub magyar játékosai közül a legtöbben szerdán még Kecskeméten lesznek. A külföldiek közül Marko Derasimovic már jó ideje a családjával van Szerbiában, Milos Milisavljevic kedden, az MKOSZ döntése után kelt útra, Karahodzic Kemal pedig szerda reggel ül autóba. Cleveland Thomasnak péntek kora reggel még jelenése van egy kontrollvizsgálaton a kecskeméti kórházban, hogy aztán délelőtt elinduljon a repülőtérre. Nikola Vukcevic azt várja, hogy mikor indul gép Podgoricába (a keddi járatot törölték), Bozo Djurasovic pedig egyelőre azt mérlegeli, hogy a vírus miatt esetleg Kecskeméten marad a feleségével, mert itt nagyobb biztonságban érzi magát.

A klubirodába persze már érkeznek olyan szerződések, amelyek nem az idei drámai idény lezárásához tartoznak, hanem a következő szezont készítik elő. Ám most még vannak ennél fontosabb ügyek - mindenki vigyázzon magára és szeretteire. 

De ahogy Forray Gábor szokott fogalmazni: ha esik az eső, gondolj arra, hogy utána napsütés lesz... 

Szerző: Komáromy András, 20-03-17 19:25