Wittmann gyógyul és büszke a válogatottra

Január végén szenvedett bokasérülést a ZTE elleni győztes meccsen Wittmann Krisztián, ám csapatkapitányunk a tőle megszokott elszántságtól fűtve a gyógykezelések mellett is ragaszkodott a játékhoz. A bokasérülés következtében kialakult térdproblémája ugyanakkor bonyolítja a gyógyulást, ám a rehabilitációja jól halad, sokat dolgozik azért, hogy minél hamarabb visszanyerje megfelelő formáját.

- Sajnos intenzív edzésmunkát nem tudtam végezni az elmúlt hetekben, mert a bokasérülés után a térdemmel adódtak problémák – mondta Wittmann Krisztián. - A rehabilitáció rendben zajlik a KTE fizioterapeutája, Váczi Tamás irányításával. Úgy érzem, hogy folyamatosan javul az állapotom, egyre jobb formába lendülök, mindenképpen szeretnék szombaton a Sopron ellen pályára lépni!

Wittmann Krisztián érintett lett volna a magyar válogatott Eb-selejtezője kapcsán is, Ivkovic Stojan szövetségi kapitány meghívta a keretbe, de a sérülése miatt nem tarthatott a csapattal, amely nélküle vívta ki a jogot az Eb-szereplésre. Adódik a kérdés: mi a véleménye a válogatott teljesítményéről?

- Nagyon büszke vagyok a válogatottra, óriási siker, hogy kétszer egymást követően ott lehetünk az Európa-bajnokságon – jelentette ki Wittmann Krisztián. - A szlovénok elleni meccsen is látszott már, hogy van karaktere a csapatnak, majd az osztrákok ellen a legvégén mutatták meg, hogy mekkora szíve van a nemzeti együttes tagjainak. A harmadik mérkőzésen már teher nélkül játszhattak, nagyon szép kosárlabdát mutattak, és a fiatalok is belekóstolhattak a nemzetközi mezőnybe. Biztos vagyok abban, hogy az Eb-n is mindenki mindent megtesz a jó szereplésért, és azért, hogy a válogatott örömet szerezzen az országnak, a magyar szurkolóknak.

Váczi Tamás, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét gyógytornász-fizioterapeutája elmondta, hogy a decemberi és januári extra terhelés okozta problémákat hogyan kezelték Wittmann Krisztián esetében.

- A bokasérülést először manuálterápiával és lézeres kezeléssel hoztuk helyre – mesélte Váczi Tamás. - A térdében kialakult gyulladás miatt injekciós kezelést kapott, jelenleg gyógytorna mellett lézerrel javítjuk az érintett terület állapotát, hogy mielőbb visszatérhessen a pályára.

Szerző: Komáromy András, 21-02-24 11:18