Wittmann Krisztián a 33 pontos teljesítményéről

Wittmann Krisztián minden évben meg tud minket lepni extra teljesítményével, és ez az idei szezonban sincsen másképp. Az Egis Körmend ellen igazi vezéregyénisége volt a Duna Aszfalt-DTKH csapatának, és 33 pontot dobott, ebből hat hárompontos volt.

A csapatkapitány szerint most végre kijött neki is, és a csapatnak is a lépés, így a KTE Kosárlabda Klub megalakulása óta tartja hazai pályán veretlenségi sorozatát az együttes a körmendiekkel szemben.

-          Nagyon fontos volt, hogy nem volt változás a mérkőzés kapcsán, tudtunk megfelelő ütemben készülni az összecsapásra – mondta Wittmann Krisztián. – Úgy gondolom, hogy most játszottunk a legjobban az idei bajnokságban. Örülök neki, hogy most kijött a lépés számomra, és beestek a távoli dobások. Bízom benne, hogy a folytatásban is hasonlóan jól fogunk szerepelni. Vasárnap a Oroszlány otthonában lesz erre lehetőségünk, egyértelműen szeretnénk visszavágni a tavalyi szoros vereségért.

 

Statisztikai háttér

A 2013/14-es szezon óta, amióta a KTE színeiben játszanak a férfi kosárlabdázók az élvonalban, mindig le tudtuk győzni hazai pályán a körmendieket.

Wittmann Krisztián kecskeméti mezben 33 pontnál csak egyszer dobott többet a Körmendnek. A 2010/11-es évad rájátszásának 4. meccsén 35 pontig jutott.

Szerző: Komáromy András, 20-11-02 13:09