Wittmann Krisztián: Büszke vagyok a csapatra

Nagyon fontos két győzelemmel (Paks idegenben, Sopron itthon) mehetett bele a válogatott szünetbe a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A csapatkapitány, Wittmann Krisztián szerint jól jön mindenki számára a szünet a bajnokságban, de a munka természetesen nem áll le.

Volt egy négy meccsen át tartó hullámvölgy, utána viszont két nagyon fontos győzelmet sikerült bezsebelniük. Csapatkapitányként hogyan élte meg ezt az időszakot?

- Tisztában volt mindenki vele, hogy mennyire fontos a paksi mérkőzés, és mindent megtettünk, hogy újra a győzelmek útjára lépjünk. Úgy gondolom, hogy egy meccset kivéve, előtte sem játszottunk rosszul, ám mindig volt egy eladott labda, egy pár perces rövidzárlat, ami a vesztünket okozta. Pakson is volt hullámzás a játékunkban, a végén nagyon koncentráltunk, és az ott szerzett győzelem lélektanilag borzasztóan sokat jelentett.

A Sopron ellen öröm volt nézni a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékát. Ennyit számít egyetlen siker?

- Felszabadultabban tudtunk pályára lépni egyértelműen, és ennek is köszönhetően, hosszú idő után az utóbbi hónapok legjobb teljesítményét tudtuk produkálni. A 20 pontos differencia talán kicsit túlzónak tűnik, ám végig kontrolláltuk a meccset, nem volt most hullámvölgy, így ennek köszönhető ez a nagyarányú siker. Büszke vagyok a csapatra, mindenki odatette magát maximálisan!

Most a férfi válogatott vb-selejtezői miatt lesz pár hét szünet a bajnokságban. Mire fogják ezt felhasználni?

- A munka természetesen nem áll meg, most a legnagyobb fókuszt biztos az fogja kapni, hogy a kisebb-nagyobb sérülésekkel küszködő játékosok felépüljenek, mindenki regenerálódjon a március 12-i folytatásra. A mérkőzések miatt a taktikai feladatok nagy hangsúlyt kaptak, most inkább tudunk majd a saját játékunkkal, preventív feladatokkal foglalkozni. Összességében úgy gondolom, mindenkinek jól jön ez a kis szünet, hogy feltöltődjön.

Mire számít a válogatott Montenegró elleni vb-selejtezőin?

-  Nagyon érdekes meccsek lesznek, úgy vélem, hogy a válogatott minden eddigi mérkőzésén megmutatta erejét. Hazai pályán szerintem sikerül a győzelem. Mindenki tudja a feladatát, kiváló képességű kosárlabdázók alkotják a keretet. Ivkovic Stojan szövetségi kapitány nagyon jól felépítette a struktúráját a nemzeti csapatnak. Idegenben sem esélytelenként lépünk pályára. Bízom a jó szereplésben, és a győzelmekben!

Szerző: Komáromy András, 22-02-18 14:27